Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är med PT

Imorse var det dags för premiären med PT-Katarina. Faktiskt pirrigt i magen för nytt gym och ny PT står ju inte på agendan varje dag. Vad skulle hon hitta på med mig? Var ligger damernas? Kommer jag ut med kortet? Men framför allt - vad ska hon hitta på med mig... Efter en härlig stillsam morgonpromenad genom Lund var det dags.

Jisses man skulle kunna tro jag har stelopererat hela kroppen. Men jag efterfrågade ju fokus på rörlighet och det var det jag fick. Uppvärmningen bestod utav knäböj, utfall och boxslag. Efter det blev det olika rörlighets- och stretchövningar för höfter, ben m.m. Bland annat med älskade pinnen och duck walk. Vad är det med djur och träning? Okej om PT-Katarina var en graciös anka så såg jag mer ut som en full anka som vinglande hem sent en lördagskväll...

Passet avslutade med en WOD-liknande 12 minuters utmaning. 10 thrusters med 5 kg medicinboll, 10 åttor med sving med 12 kg kettlebellen, 10 snatchar med 8 kg bell och 10 armhävningar. Så många varv jag hinner vart uppmaningen. Okej om jag inte impade med mina stela höfter så vart nog PT-Katarina lite impad av mina varv och min kämparvilja. För hon high-fivade efteråt och sa det trodde jag inte...

Haha nä för är det något jag inte gör så är det att ge upp. Jag pressade mig för att utnyttja varje sekund för jag vill ju bli bättre. Jag är en kämpe och jag må ej vara smidigast, rörligast, snabbast eller starkast men jag ger ALDRIG upp! Kände mig så nöjd i duschen efteråt och gick med ett leende tillbaka genom Lund till kontoret. Yes I am back in the gym and I love it!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…