Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är ÖVERVIKTIG!!!

Först tar jag det viktiga... Idag när jag ställde mig på vågen var jag helt klart förbered på ett plus eftersom jag nu har börjat äta riktig mat igen. Plus att jag inte kunnat träna denna veckan pga pollen och halsont. Så mentalt hade jag ställt in mig på att vara över 80 kilo igen för att sedan åter börja jobba mig neråt. Döm då av min förvåning när vågen visade 78,2 kilo...

Men hallå det betyder ju att jag är ÖVERVIKTIG!!! Något som jag har haft som mål i flera år!!! Och nu är jag här - svårt att få in det i huvudet :-) Och jo jag menar överviktig enligt BMI som jag vet är bara ett mått i mängden men ett mått som fortfarande används missvisande eller inte. Dvs jag betvivlar om jag någonsin på den skala kommer räknas till normalviktig men nu står det inte FETMA med stora bokstäver längre i alla fall...

Och ja jag har ju gjort mina försök att skippa vågen men har insett en sak. När jag undviker vågen är anledningen att jag inte vill se sanningen i vitöga. Det vill säga det är kul att väga sig när man sköter sig men inte lika kul om man vet att intaget inte varit optimalt. Nä det är inte viktigt exakt vad det står på stålplattan. Och vissa gånger så kommer den visa på minus, vissa på plus och vissa på +/-. Men det är just detta jag vill få in i mitt huvud och att något hekto hit eller dit är ingen anledning att sura till och "trösta" sig med fel saker.

För min del funkar det inte att väga mig varje dag för då blir jag manisk och fokuserar på fel saker. Utan from nu kommer vågen tas fram på fredagar samt de måndagar det är Itrim gruppträff för att jämföra hemmavågen med Itrim vågen. Likaså när jag nått min viktbalans på 70 kilo kommer jag ändra fokus. Det viktiga för mig är att hålla mig inom ett intervall på ett par kilo samt fettprocenten. Målet jag har satt upp är 68-72 kilo som intervall dvs it is that time in the month, efter en semester eller vad det nu kan vara kan ju påverka. Likaså mitt mål är att få ner fettet till en hälsosam nivå som jag har förstått ska ligga på mellan 20-30%.

Nope kommer inte redovisa varje invägning här i bloggen utan mer milstolpar för mig som kan vara intressanta att dela med sig så ni kan följa min resa. Och idag var det en stor stolpe som fälldes i det Jenska hemmet!!! Tjoho jag är överviktig!!!

Kommentarer

 1. Problemet kan ju bli att vågen kontrar sitt välmående när man blir besatt av siffrorna. En variant kan ju vara att kanske boka in en kroppsmätning var fjärde vecka, på sätt sätt pusha sig framåt innan nästa vägning.

  Kämpa på!
  Mvh/Pjer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis och att vara besatt av siffrorna är det sista jag vill bli. Och just nu är det kroppsmätning tex fettprocent varannan vecka på Itrim. Sen blir det mer sällan så jag tar det i steg men håller med dig jag vill inte att stålplattan ska styra mitt liv! Tack!

   Radera
  2. Du fixar det! Kör så det ryker :)

   Mvh/Pjer

   Radera
 2. Jag brukar aldrig kolla på vågen, och jag säger åt alla mina klienter att skita i vågen! Bättre att mäta olika delar på kroppen, men det viktigaste är kläderna! Hur man själv tycker att dom sitter på kroppen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Johan jag håller med dig i teorin. Och jag gör ju kroppsmätningar, mäter midjan etc. Dock har jag noll kroppsuppfattning eftersom jag i stort sett hela livet förnekat min kropp. Vilket innebär att jag kan inte känna efter i kroppen om jag gått upp 4 kilo eller ner likaså på kläder. Så just nu behöver jag hjälp att bearbeta och inse där vågen blir ett mått på det men absolut inte det enda. Mitt mål är att sedan inte behöva "checka" varje vecka utan tex nästa år blir det en gång i månaden på Itrim. En process helt enkelt :-)

   Radera
 3. Detta kommer du att fixa galant! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…