Fortsätt till huvudinnehåll

Kortleksträning

Om du följt bloggen en tid så vet du nog att jag är en Biggest Loser USA fan... Är nu insnöad på den senaste säsong och måste dela med mig utav ett tips från coach Bob. Under en "sista chansen" träning så utsatte han sitt team för följande jäkligt effektiva och underhållande träningspass: han tog en kortlek där tex ruter betydde armhävningar, spader thursters, hjärter burpees och klöver knäböj, sen drog han ett kort ur leken i rasande fart och deltagarna skulle utföra övningen tex hjärter 4 = 4 burpees eller klöver ess = 11 knäböj osv tills kortleken vart slut. Testa det hemma om du vågar :-)

By the way den svenska version som självklart också måste följas startar den 8 april. Läs mer här:
http://www.tv4.se/biggest-loser-sverige/artiklar/h%C3%A4r-%C3%A4r-deltagarna-i-biggest-loser-tro-hopp-och-k%C3%A4rlek-51519abd04bf720a3b000014

Kommentarer

 1. Åh, då måste du lyssna på Jillian Michaels Podcast- helt fantastiskt!!! Lyssnar på dem varje morgon på väg till jobbet och även på hemvägen på em! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj det har jag missat. Får jag kolla in - tack för tipset Linda! Kram

   Radera
 2. Bra tips! Alltid kul att få bra tips för att variera träningen lite:)

  SvaraRadera
 3. Jag har sett hela säsongen och jag gillade verkligen det träningspasset- enkelt, effektivt och skitjobbigt! Tyvärr var det synd att jag råkade se vem som vann på Jillians FB-sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också sett hela :-) Och ja vet vad du menar med vinnaren men wow vilken förändring. Den kroppen vill jag ha!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…