Fortsätt till huvudinnehåll

Ompriotering!

Okej som jag skrivit tidigare så har jag den senaste veckan funderat över min fokus och prioritering. I helgen spenderades också en del tid på detta och nu har jag min plan klar. Den är som följer: det har funkat väldigt bra med kosten för mig att fördela den på 5 småmål om dagen var tredje timma de senaste dagarna.

Märker att jag blir lagom hungrig och kan hålla mig till en lagom portionsstorlek samt min kalorifördelning utan att överäta dvs inte över 1000 kalori ena dagen för att nästa underäta med 1000. Hålla blodsockret så jämt som möjligt är min melodi! Plus att kroppen litar på att det kommer mer näring och vågar släppa ifrån sig fettet.

Funkar också utmärkt med träningen så detta är ett vinnande koncept för just mig. Kräver planering såklart och därför något jag måste prioritera. Så fort jag inte gör det hamnar jag i "felmat-träsket", för stora portioner, magont, trött på mig själv-symptomer och fluff på kroppen. Så egentligen mår jag ju som bäst när jag prioriterar dettta och därför väljer jag att göra det. FOKUS!!!

Mitt nuvarande viktmål har jag satt till 74 kilo dvs ett delmål för att återfå fokus och för att bryta ner ett större mål. Blir helt enkelt lättare att hantera för mig. Slutdatum för det mål har jag bestämt ska vara den 14 juni. Dagen innan makens och min gemensamma fölsefest.  Är 47 dagar dvs nästan 7 veckor dit och idag väger jag 77 kilo. Helt rimligt mål if I stick to the plan!

Träningen väljer jag också att omplanera lite - ett steg i taget och inte allt på en gång... Prio nu är att fortsätta som vanligt med undantaget utav en PT-timme i veckan samt att jag ska ta i lite mer på kettlebellsen dvs öka i lagom mängd för mig just nu. Gästträningsveckan på Actic är inget jag måste genomföra just nu utan jag skjuter på den en månad. Stegräknaren är med mig as usual och mentala träningen.

Under den tiden hinner jag avsluta Vår Ruset coachningen som tagit mycket utav min tid. Men det har det varit värt för alla underbara tjejers skull. Jag hinner gästspela på cirkelpasset den 11 maj på Studio S i Staffanstorp och genomföra min föreläsning i lugn och ro den 15 maj.  Men framför allt jag hinner med mig själv! Jag hinner vara så social som jag vill vara plus mysa med maken och hämta kraft inför arbetsveckorna som går i 190. Detta är the plan och jag känner mig redo att ta mig an den!!!

Kommentarer

 1. Glad och härlig blogg! Ser att du har satt upp mellofest i ditt schema, den dagen är det zumba (med mig och tre instruktörer till) på stortorget i Lund, ser att du är skåning så VÄLKOMMEN för ännu mer mello-firande (:

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Oj det lät kul - hur hittar jag mer info?

   Radera
  2. http://www2.visitlund.se/sv/evenemanget/a447446/zumbauppvisning/detaljer?page=2&search=s%3D20130427&filter=a%3D668-2018%3Bd%3D20130427.

   ( ;

   Radera
 2. Det låter som en mycket bra plan Tina! Jag är tacksam för att du vill gästspela den 11e så jag kan testa mina vingar i träängen på Kullaberg. :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Nellie!!! Självklart! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…