Fortsätt till huvudinnehåll

Surar i soffan med lax

Okej snart får jag väl inse fakta... Att det troligaste scenariot är att jag får flytta på min TRX-utbildning som jag har sett fram emot i månader :-( Kroppen vill inte riktigt som knoppen och jag tror att vara i samma stuga som förkylda medresenärer satte sina spår. Halsen är fortfarande öm och förkylningen krymper på. Lägg på pollen på det och jag får antagligen packa ihop mina helgplaner. 

Har fortfarande lite hopp om att vakna imorgon bitti kry och rask :-) Så jag laddar med jobb hemifrån, vila, mycket vatten och till lunch blev det en fräsch sallad på spenat, broccoli, morot, majs, edame, röd lök, tomat och gurka tillsammans med mumsig varmrökt lax (which I love!) och hemmagjord sås på creme fraiche, majo, örter, gurkmeja, peppar och cayenne. Visst borde detta vara den optimala planen för att bekämpa bacillerna? Hoppas surtanten i soffan...

Jobbar på det där med mättnad - hunger - portionsstorlekar. La upp en lagom portion trodde jag på 150 gram lax, halva tallriken grönt och en klick sås 

Åt i lugn takt, smakade verkligen på allt och blev väldigt mätt. Tog några tuggor till för att vara säker men sen la jag ner besticken och tänkte till. Varför äta mer för att bli proppmätt? Jag kan ju faktiskt äta detta senare när jag är hungrig igen. Så tallriken åkte in i kylskåpet så har jag mellis till lite senare. Man kanske kan lära en gammal hund att sitta och ta till sig mental träning...

Kommentarer

  1. Krya på dig!!! Du börjar bli en riktig "fena" på matlagning / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket Margaretha! Haha fena och lax vart ju lite kul :-) Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…