Fortsätt till huvudinnehåll

Vår Ruset rapport från Anett

Efter en oerhört träningsfattig period på ca 1,5 månad har jag äntligen kommit ut i spåret igen. Jag har skyllt på jobbet, på vädret, på humöret och jag vet inte allt... Efter att ha träffat mina träningskompisar i onsdags så kände jag mig oerhört motiverad att komma igång. Tanken på att träna i grupp har skrämt mig en aning, men jag har bearbetat det i mitt huvud nu så det känns riktigt spännande. Ser  fram emot att komma igång med det.

Men tillbaka till träningen... I söndags snörade jag på mig löparskorna och begav mig till bokskogen. Solen var framme och det blåste inte alls så förutsättningarna kunde inte bli bättre. Det var lite isigt i spåret och det passade mig alldeles utmärkt eftersom jag var tvungen att gå vissa avsnitt. Men det blev nog totalt 6,5 km löpning i alla fall. Tiden var inte bra, men jag valde att fokusera på att komma igång. När jag kom i mål var jag supernöjd med min prestation och jag kände att jag hade mer kvar att ge. Det blev ca 3 km till med ett gäng hundar när jag kom hem. 10 km i benen vecka 1 är helt ok.

I går, måndag blev det samma runda i bokskogen. Det kändes lite tungt den första kilometern, men därefter kändes det bra någon km. Efter gårdagens runda kände jag inget alls i benen, men efter hand så gjorde de sig påminda och det började kännas ganska tungt efter ca 4 km. Började fokusera på mål och tänka framåt. Min mentor Torkild Sköld's ord ekade i huvudet "Du har 100% eget ansvar, ingen kan göra det åt dig" och jag började tänka i rätt banor. Efter mycket ältande i huvudet hur kass jag varit den senaste tiden så bearbetade jag det färdigt och kastade det bakom axeln. Nu börjar jag träna där jag är nu och ser framåt på hur jag kan förbättra mig. 

Så med Torkild och nya mål i huvudet så gick de sista två kilometerna som en dans.  Är så tacksam för att ha kommit med i Tinas grupp till Vårruset och ska göra mitt absolut bästa. Ha en underbar vecka alla så hörs vi igen ;)

Anett kopplar välförtjänt av i vårsolen efter en löparrunda

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…