Fortsätt till huvudinnehåll

Vår Ruset rapport från Emma


Att löpträna en vardagkväll är svårt att få till. Speciellt under den mörkare årstiden, vilken vi tack och lov nu är på väg bort ifrån. Det är härligt med ljusa kvällar som möjliggör utomhusträning även mitt i veckan, oftast under den berömda Bolibompatimmen. Under påsklovet har däremot barnen varit bortlånade till farmor och mormor. Inte alla samtidigt, men en unge borta varje kväll. Vilket öppnade en möjlighet för löprunda i tisdags när det var Storasyster och Lillebror som var hemma.

Entusiastisk i och med satsningen på Vår ruset snörde jag så på mig skorna. Lycklig över solen smält undan lite snö på grusvägen utanför dörren. Att harva asfaltsrunda för andra gången samma vecka hade inte mina knän gillat. Solen strålade och värmde faktiskt mitt ansikte en smula. Den knappt märkbara vinden hade jag i ryggen och grusvägen var som en gummimatta. Den bjöd på allra bästa svikt och jag fullkomligt flög fram. Kändes det som i alla fall. Jag kände mig som en löpare. Som någon som faktiskt kan njuta av en löprunda.

Strax därpå svängde vägen. Solen som tidigare värmt mina kinder kom nu från sidan. Vinden som visade sig vara starkare än vad jag trott kom nu från andra sidan. Men underlaget, det var fortfarande detsamma. Att ha solen från sidan, det innebär att man får sällskap på sin löparrunda. I de flesta fall får man sällskap av sin egen skugga.

Jag fick istället sällskap av någon annans skugga. För det är det enda som förklarar hur hon sprang. Framåtlutad med endast svag antydan till att lyfta fötterna. Lägg därtill missklädsam kroppsform och lätt kutryggighet. Ser fram emot första gemensamma träningstillfället. Med löparcoach. Något säger mig att jag och grannens skugga behöver det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…