Fortsätt till huvudinnehåll

Veckoplaneringen avklarad!

Kommande vecka är nu planerad vad det gäller matintag och inköp. Sen visst kan saker och ting ändras men det ska inte finns ursäkter för dåliga val pga att jag inte planerat och prioriterat. Både måndag och tisdag blir det rester kombinerat med nytt dvs salladen, lax, sås är redan klar i kylen och jag har precis ugnsstekt kycklingfile till tisdag. På tisdagkväll blir det mer matlagning för på onsdag ska Bokklubben komma på besök. Tänkte då göra morotsoppa med ingefära från "Annas mat". 

Första receptet därifrån så det ska bli spännande. Tänkte köpa lite surdegsbröd på onsdagslunchen och voila middagen är klar. På torsdag är jag i Malmö hela dagen så då blir det kycklingsallad från Redfellas. Fredagen sopperester tänkte jag och till helgen ska jag göra hemmalagade hamburgare och cole slaw. Frukost är ju enkel eftersom kylen alltid innehåller kokta ägg m.m. Och Itrim ersättningarna ligger också redo. Planerar du din kommande vecka vad det gäller mat och inköp?

Min veckomeny för vecka 15

Senaste kokboken som jag fick rekommenderad. Har du lagat något från den?

Morotssoppa med ingefära, en klick kvarg samt lite pumpafrön tänkte jag. Plus surdegsbröd och Bregott så borde gästerna bli nöjda hoppas jag.

Kommentarer

 1. Vilken bra planering! Har inte sett Annas bok, men det ser himla gott ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lärt från den bästa :-) Himla bra bok med massa härliga recept på god mat som min mycket matintresserad kollega varmt rekommenderade. Så kolla in den!

   Radera
 2. Nu får du börja planera föreläsningar om din mat. Jag är mycket intresserad / Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jo jag får väl utöka repertoaren :-) Förresten blir nog snart föreläsning i maj i Staffanstorp - då får du komma! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…