Fortsätt till huvudinnehåll

Förbättringsfasen...

Ikväll så infann jag mig på Itrim Lund för gruppträff 11 stod på schemat. So far har jag 100% närvaro och det tänker jag fortsätta med! Vi fick reda på att nu from nummer 11 så är vi i förbättringsfasen. Jojomensan där ser man :-) Som alltid väldigt trevligt att träffa min grupp och att vi delar med oss. Jag känner mig alltid lite stärkt efter dessa träffarna och har alltid något att fundera på dvs enbart nyttigt för mig!

Idag pratade vi om goda vanor och hur man ska uppnå och behålla dem. Inte alltid det lättaste men helt klart värt det. Tydligen visar forskning att för att få resultat så gäller detta: daglig motion 60 min, minska kcal/fettintag, frukost, regelbundna måltider, regelbundna vägningar, små (inte stora) återfall. Likaså att det tar 1-5 år att förändra ett beteende dsv det tar tid och man måste ha tålamod.

Andra tips var att tänka på sina matinköp tex veckoplanera sin mat och veckohandla, rensa ut skåpen hemma på onyttigheter, bara köpa hem nyttigheter, inte handla hungrig, läsa innehållsförteckningar. Vad det gäller vikten så diskuterade vi att väga sig regelbundet, sätta en klar ram (ca 3 kg) och använda Itrims målsnöre. Det ska jag nog be om inför semestern i Skottland...

Dagens fokus

Och äntligen fick jag tag i Jennys bok - ser verkligen fram emot att läsa den!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…