Fortsätt till huvudinnehåll

Fredagsfys i trädgården

Ikväll hade jag bestämt date med instruktörskollegan Nellie. Hon kan nämligen yoga och jag vill lära mig mer och lite trix med bellsen var något som jag kunde erbjuda i ersättning :-) Tanken var att vi skulle vara på Studio S men Nellie ringde och förslog uteträning. Så då bidde det här hemma i Hjärup som en lösning. Hyfsat soligt när vi började men sen blev det kyligare. Dock alltid skönt att få frisk luft. Den varan kan det väl aldrig bli för mycket utav...

Nellie hjälpte mig jättemycket och nu känner jag mig redo att testa yoga på riktigt ute i verkliga livet. Nu har jag fått testa berg, hundar, krigare, solar, barn och jag vet inte alla positioner... Visst hälen trilskas så skor är ett måste och svanskotan gör mig lite handikappade i vissa rörelser. Men efter Nellies lugnade ord och tips så tänker jag ge detta ett ordentligt försök. Jag väljer att satsa på detta för att bli bättre på annan träning och för att jag behöver lugnet i knoppen samt lära mig att andas djupt.

Därför är planen att köra igång med PT-Katarinas övningar samt Nellies barn och hund-övningar imorgon. Nästa steg är att testa yoga på Actic Högevall i första veckan i juni. Så påminn mig nu och jaga mig om jag backar ur! Det var ju lättare träning ikväll men jag känner framför allt att ryggen har fått sig en dust. Och jisses vad det kräver styrka att göra de olika rörelserna. Plus att som Nellie och jag konstaterade yoga och kettlebells är ju den ultimata kombon!!! Därför kommer vi nog hitta på något kuligt tillsammans efter sommar där kanske du vill köra denna kombon med oss. För att liksom vi idag testa på de olika träningsformerna i en avslappnad miljö.

Jag är nog redo men snart var alla kettlebells ute på gräset :-)

Hunden och ja inte lika rörlig som Nellie men jag känner ju stora framsteg sedan jag gjorde detta på BodyBalance-pass för hundra år sedan 

En utav krigarna 

Nellie testar att svinga med två kettlebells för första gången och de riktiga bellsen som hon inte är van vid. Fast det klarade hon strålande! 

Joho jag kan visst då lyfta två jag med :-) 

Sedan fick vi ju svinga lite i takt för kameran 

Från fredagsfys till fredagsmys - by the way ramslök är starkare än vad man tror så man ska visst var lite sparsam med den i salladen. Men gott var det!!! 

Kommentarer

 1. Åh va roligt! Jag skulle verkligen också behöva Yogan, tror det är bra för allt och alla! Stel i heela kroppen efter all pump, step och attack. Så kul att se er köra! Kämpa på Tina!
  Kram Sara

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bara att inse att det gör nytta och just do it :-) Tack Sara för ditt pepp!!! Kram

   Radera
 2. Tack för idag Tina! Hoppas vi ses snart igen. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Jamen det gör vi väl! Kram

   Radera
 3. Svanskotan? Hälen? Vad har du för problem?
  Jag undrar om vi lider av samma sak, när vi har ont på samma ställen :0)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vet inte vad dina problem är men jag har helt enkelt suttit itu min svanskotan för att jag var för tjock. Hälen densamma så lider gör jag men det är ingen sjukdom...

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…