Fortsätt till huvudinnehåll

Kan äta mycket...

Senaste insikten är om jag väljer hälsosamma alternativ så kan jag äta rätt mycket mer under en dag. Yepp korv med bröd är gott men jisses vad kalorier. Plus inte så bra för mig och mättande. Om jag istället väljer en stor omelett så kan jag även käka keso med färska bär och mandlar och har ändå utrymme för mer! Good news för en bloggerska :-)

Intressant att mer tomma kalorier leder till ännu fler tomma. Så är det för mig i alla fall att jag blir hungrigare av onyttigheter. Till exempel macka mättar kanske 1 timme medans omelett eller gröt kan hålla mig nöjd i 3... Pommes är himmelens gott men egentligen inte dvs fett/salt gillas men inte riktigt gammal frityrolja om du förstår vad jag menar. Massa tomma kalorier som inte ger kroppen bränsle och snart är jag hungrig igen. Berg utav grönsaker och tex en klick ris gillas bättre utav magen och jag är nöjdare.

Denna insikten hjälper min motivation mycket just nu. Om jag planerar mina mål, äter regelbundet, väljer bra och mättande alternativ så lockar inte sockret så mycket. Har också accepterat nedanstående motto. Tog lite tid dvs jag förstår det hela att det är mycket min kost som avgör mina resultat. Det vet jag ju rent logiskt och jag har ju sett vad det andra alternativet leder till (i mitt fall träna mer så kan du äta mer skräp men resultaten uteblir...). Men det gäller ju att accepterar det och följa det också annars är det bara tomma ord.

Jag skriver ju mina lärdomar här i bloggen vilket är oerhört viktigt för mig i mitt "tillfrisknande". Men jag har också noterat allt i Shapeupclub (finns många olika val för "bokföring" utav kalorier) för att lära mig att göra bra val. Okej om jag väljer detta som mellis så kan jag även äta detta. Eller in med mer proteiner idag så ett extra ägg till frukost. För om jag ska lyckas med mitt mål så måste jag tillgodose kroppens behov av näring utav högsta kvalité. Inte sagt att det inte slinker ner korv med bröd eller pommes men inte ens i närheten av samma mängder som tidigare.

Andra saker noterar jag i min övningsbok från Itrim. Till exempel att igår var jag hungrig. Varför? Framför allt för jag var trött. När väl det var konstaterat så såg jag till att få i mig mer bra proteiner och sim sala bim not så sugen längre. Har även ägnat lite till att undersöka snacks. Okej chips var ju inte så intressant som jag trodde förra helgen. Men jag vet att en vacker dag kommer jag åter igen känna suget efter något saltigt och onyttigt. Bäst att vara förbered nästa gång så nu vet jag att Estrellas färdigpoppade popcorn innehåller minst kalorier, minst fett och socker. Good to know in case...

Kost och matlagning är crucial om jag ska nå mitt mål!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…