Fortsätt till huvudinnehåll

Kycklingpaj it is!

Igår så pysslade jag lite med min nya hobby - matlagning :-) Hade tiden att laga matpaj på Blending Bliss mixen som var tänkt till i fredags. Tänkte det blir perfekt lunchmat efter dagens kettlebellspass samt till matlådor kommande vecka. Till mixen behövdes mjölk (eller vatten), smör, ägg och riven ost. Man kan smaksätta med olika kryddor. Själv kände jag mig modig som slängde ner sesamfrö och gurkmeja.

Väldigt enkelt att få ihopa mixen även om det kan kännas som många steg när man tittar på receptet på baksidan utav förpackningen. Men det var bara typ: värm mjölk och smör, rör ihop med ägg, ost samt mixen. Vila i 10 minuter. Sen stod det att man skulle kavla mellan bakplåtspapper. Då jag vet att mitt tålamod är lika med noll för sådana saker så tog jag bara degen och tryckte ut i formar. Gick lika bra tycker jag :-)

Sen fattade jag inte en instruktion så jag skippade den. Inte affärskritisk som man säger men efteråt så I get the point... Det var att man skulle sätta folie i kanterna så de inte blir för mörka. Ooops jojo nu vet jag men det gick bra ändå. Fyllde mina skal med en kombination utav tips från er och mitt egna huvud. Det bidde kyckling, körsbärstomater, broccoli, rödlök och fetaost samt ägg/matlagningsgrädde/peppar. 

Och det blev en jättemumsig lunch idag!!! Så nöjd med mig själv och min hobby! Enda saken jag skulle önska med mixen var att man kunde dela den i två dvs i två omgångar men 1½ ägg är lite krångligt... Nästa gång så ska jag följa Cecilias tips med fänkål, chevre m.m till min buffe på Mellofesten - stay tuned for more :-)

Let the hobby start!

Följ planen så ska detta lösa sig...

Smeten/degen - blev gul och fin med gurkmeja. Vilket också is good for you så det slänger jag ner i lite allt möjligt.

Fina röda tomater - färg är viktigt i mat har jag konstaterat.

Och grönt är skönt :-)

Två  pajer bidde det men...

...fick lite över


Nr 10 - what?

Fin fyllning och jag är stolt!

På med ägg, grädde, peppar

Blev väl fina?

Voila blev en god matig paj med knaprigt skal som dessutom är glutenfritt!!! 

By the way tog ett beslut igår... min mage gillade verkligen inte rött kött. Fick tom ställa in en mysig eftermiddagsfika :-( Mår mycket bättre idag men jag tror mitt kött ätande a la hel bit på grillen får vänta lite. Har verkligen fått smak för grönsaker, fisk och kycklingen och jo maken skrattar fortfarande åt mig för varje måltid är det godaste jag ätit... Och än så länge lockar inte sockergrejerna mig så håller jag mig bara till bra mat är jag jättenöjd!!!

Kommentarer

 1. Det där såg gottigt ut. Det ska absolut testas. Avstår oftast från att göra paj just för att det är så svårt att göra en okej pajdeg om man inte vill använda mjöl.

  Så här står det på hemsidan: "Det går bra att halvera mixen och mängden färskvaror för att göra 1 paj istället. Hur du gör finns beskrivet på insidan av förpackningen."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajdå då har jag missat mera utav instruktionerna :-)

   Radera
  2. Haha. Men bra att veta till nästa gång :-)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…