Lottas fröknäckerecept

Här kommer receptet på frökexen från världens bästa L8!!!

1/2 dl solrosfrö
1/2 dl pumpafrö
2 dl majsmjöl (om det ska vara glutenfritt) eller fullkornsmjöl eller grahamsmjöl
1 dl vita o svarta sesamfrön
1 dl linfrö
2 dl kokhett vatten
1/2 dl rapsolja
Flingsalt efter smak

Ugn 200 grader

  • Grovhacka solrosfrö o pumpafrö
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke o tillsätt vatten o olja. Blanda till en slät smet, som blir ganska kladdig.
  • Kavla ut degen på ett bakplåtspapper! Kladdigt värre men ta extra mjöl så går det lättare!
  • Markera hur stora bitar du vill ha o strö över önskad mängd flingsalt.
  • In i mitten av ugnen ca 15 min eller håll koll, för jag gillar mina på gränsen till brända!!
  • Förvaras torrt!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass