Fortsätt till huvudinnehåll

Mör Jensen

Sitter nöjd på jobbet efter PT-passet imorse. Trots att det var stressigt att få med all packning inför dagen och kvällen (sticker ju direkt till Malmö och Vår Ruset från jobb) så är det alltid så rofyllt att gå igenom ett morgontyst Lund. Väl framme och installerad så blev det en nyttig och rolig timme med PT-Katarina.

Första frågan efter lägeskontroll - jaha har du strechat något... Hmm näe fick jag ju erkänna :-( Jaja efter uppvärmning med knäböj, utfall, boxslag och björngång så kan ni tro jag fick stretcha och mjuka upp kroppens rörlighet. Alltså jag kan ju bara konstatera att detta verkligen är något jag måste jobba på...

Efter mera rörlighet med pinne, overhead squats och superman så var det flåsets tur att sättas på plats. Dagens utmaning var 4 olika övningar i tabata-intervaller. Planka på tå 20 sek ggr 8 - trodde ärligt att jag skulle sjunka ner på knä efter två stycken men gav mig fasiken på att klara en till och en till. Helt slut efter de åtta intervallerna men stolt - jag gjorde dem på tå :-)

Efter det en favorit i form utav sumo squats med high pull. Här fick jag lite återhämtning även om det sög bra i kroppen på de sista intervallerna. Över tills kettlebellssving a la tabata dvs åter igen 20 sek arbete 10 sek vila ggr åtta. Kunde hålla jämt tempo men körde bara med 8 kilos för att orka. Fast fick upp svettningen och flåset.

Det hela avslutades med mountain climbers i intervaller. Puh helt slut fast jag inte kan göra dem enligt konstens alla regler. Speciellt framsida lår - kan ha något med det där styrketräningspasset igår på Studio S också. Helnöjd med dagens pass och hela kroppen är skönt mör. Framförallt känns det att höftböjarna och rumpan har tänjts ut på ett bra sätt. Me like it!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…