Fortsätt till huvudinnehåll

Några matreflektioner...

 • I måndags åt jag en clementin. Har inte ätit det på år faktiskt. Har ju de senaste åren undvikit frukt för jag vill inte bli triggad men har märkt att det inte är min fallgrop. Dock svårt på något sätt att vänja hjärna vid att "det är okej" att äta (och snälla tolka nu detta rätt...). Fick en perfekt clementin och njöt av varje tugga. Mina smaklökar har verkligen ändrats de sista månaderna...
 • I torsdagskväll stod jag i VIP-tältet för #teammalmö brevvid tältet där det fanns korvförsäljning. Jisses vad sugen jag blev först när det tändes fyr på kolen och korvdoften spreds sig. Märkligt nog la de flesta andra märke till att det såldes coca-cola och kexchoklad vilket jag helt missat. Det hade inte hänt för några månader sedan om vi säger så :-) Men jag hade förberett mig på lunchen. Hade köpt med mig en kycklingsallad från Grand Deli då jag visste att alternativen inte skulle vara så bra. När jag slängt i mig den (inte så mycket mindful eating just då...) så var jag helnöjd hela kvällen. Gillar verkligen deras sallader för det är mycket proteiner och ingen pasta eller liknande utfyllnad.
 • I fredags skulle jag på seminarium i Malmö. Åkte in lite tidigare och passade på att jaga steg i en annan miljö än där jag oftast jagar :-) Kom in vid ca halvelva-tiden. Jag hade käkat frukost kl 9 och visste att lunch väntade på seminariumet så jag var inte hungrig. Trots det när jag gick förbi Espresso House fick jag ett stort sug efter scones med marmelad och en stor varm choklad. Den sistnämnda slog jag ur tankarna direkt för jag mår så himla dåligt av den egentligen (laktosen you know vilket jag ibland lägligt förtränger...). Men den där varma sconsen med smör och sockrig marmelad skrek efter mig. Men vet i tusan om fan börjar bli klok på äldre dag men då slog analyshjärnan till - okej Jensen varför är du sugen helt plötsligt? Jo kom jag fram till snabbt som blixten - jag är trött, trött och lite mer trött. Och då vill hjärnan ha socker som uppiggande. Men jag vände på klacken och gick runt i 40 minuter och övertalade mig att jag tagit rätt beslut. Och puh det gjorde jag och undvek ett dåligt scenario. Hoppas jag har samma analys-hjärna vid kommande frestelser :-)
 • På kvällen i fredags så skulle jag ju göra paj men maken ville så gärna grilla så change of plans. Vi grillade vars en köttbit och det var ju första "riktiga nötköttet" jag åt i år dvs japp köttfärssås och tacofärs har ju slunkit ner men inte köttkött. Åter igen tror smaklökarna har ändrats... Smakade liksom inte och hade en fadd smak i munnen. Inte på grund utav tillagningen utan mer att det inte smakade. Nä det blir aldrig en veggie utav mig men det gick verkligen upp för mig att kyckling och lax är mer min grej och det jag gillar. Så jag fortsätter på den linjen helt enkelt så får vi se när det blir rött kött a la hel bit nästa gång.

Kommentarer

 1. Viktiga reflektioner som du har gjort. viktiga för att fortsätta att utvecklas ditt du vill. Bra gjort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är det viktigaste tror jag - tack!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…