Fortsätt till huvudinnehåll

Rolig ny hobby!

Bestämde ju mig i början på året att matlagning skulle bli min nya hobby. Än så länge, och jag planerar att fortsätta på samma bana, så gillar jag verkligen min hobby. Inte så att jag lagat mat tidigare men det har mer varit ett nödvändigt ont. Och oftast har det skett när vi har gäster. Nu går jag in med en helt annan inställning - jag gillar att laga mat punkt slut. Jag är även övertygad att denna inställningen kommer göra skillnad för min hälsa.

Nu letar jag nya recept och smaker. Vågar kombinera och använda det vi har hemma för att testa mig fram - både vad det gäller råvaror och kryddor. Jag planerar utifrån min veckomeny och handlar planenligt. Försöker minimera besöken i mataffären för att inte frestas för mycket. Likaså tänker efter en gång till om jag verkligen ska köpa det bara för att det finns ett erbjudande eller visas upp fint i disken.

Jag gör inte heller längre mat till ett helt kompani för att frysa in för att sen leva på 5 olika maträtter i en månad. Och tröttna efter en vecka och då gå på jakt efter en "godare" lunch på jobb för jag är så trött på den förbaskade kycklinggratängen eller vad det nu är - oftast i form av mindre bra snabbmat. Jag lagar typ 4-6 portioner så jag har till nästa dag eller så. Dock lagar jag inte mat varje dag för det för jag startar ju i lagom takt och köper tex bra färdigmat som Spoons, Grand Deli eller laxsallad på stan. To mix things up :-)

Sen visst varje dag blir inte som planerat men jag har alltid en back-up och jag har framför allt en annan inställning. Jag vill förändras och fortsätter vara nyfiken på matlagning. Jag är också väldigt nöjd med mig själv vilket maken får höra ofta :-) Och ekonomiansvarig (dvs inte bloggerskan) i hushållet är ännu nöjdare för att fru Jensen tänker ett varv till i mataffären. Plus över vad som serveras... Här lite foton från Valborgsmiddagen.

Ugnrostade potatis och ekologiska morötter samt rödbetor. På med smör, flingsalt, nymalen svartpeppar och färsk rosmarin. Kan inte säga att jag kunde smaka någon skillnad på det ekologiska men it's good for you :-)

För grillen - färsk vitlök och kycklingfile i vitlöksgrillolja och med vitlökspeppar

Man tager vad man haver sallad - majs, ärtor, rödlök, körsbärstomater, gurka, fetaost. Blanda olivolja, balsamvinäger och nymalen peppar och häll över. 

Oops vart lite hungrig...

...så ni får en bild på resterna... 

Kommentarer

  1. Du är duktig - ser mycket gott ut / Kram M.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…