Fortsätt till huvudinnehåll

Schlagerfest in the hood

Igår var det ju dags för Eurovision för det har väl inte undgått någon eller... Som många andra försökte jag få tag på biljetter till Malmö arena. Inte för att jag är ett stort fan utan mest för det hade ju varit en kul upplevelse. Det där med biljettinförskaffande gick ju mindre bra och då får man iscensätta upplevelsen själv :-) Sagt och gjort igår kom 12 tjejer på en helkväll med mat och dryck samt kommenterande framför TV:n. 

Bloggerskan hade planerat, handlat, hackat, fixat, lagat, dukat och städat i ett rasande tempo. Pust nästan färdig för sängen men då måste ju värdinnelooken på och sedan ska ju gäster utfodras och underhållas :-) Om jag får säga det själv blev det en verkligt lyckad kväll med god mat, många skratt och roligt snack. Dock som vanligt äter folk alldeles för dåligt och nu får maken och jag äta rester i 2 veckor...

Dukat fint lite på sniskan så alla får plats vid bordet


Välkomstdrink - rosa bubblor med myntablad från trädgården. Köp denna om du vill bjuda på något läskande utan alkohol. Alltid en succe!

Plus jordgubbar och macadamian-nötter (köp den blåa påsen från Nutisal - de är godast!) till.

 Buffémat i alla former. Här grillad kycklingfileer och parmaskinka.

Blending Bliss paj med purjolök, fänkål och ost. Fyllning till två stora pajer: 2 purjolökar, 2 fänkål, 200g riven grevé, 100-200g getost, 6 ägg, 4 dl grädde, 1/2 tsk salt och lite peppar. Hacka grönsaker och fräs dem lite mjuka i smör, låt svalna något blanda sedan med resten av ingredienserna och fyll pajskalen. Grädda ca 30-40 min, 200 grader. Denna var kvällens hit så stort tack till Cecilia! Här hittar du pajmixen.

Varmrökt lax, handskalade räkor och persilja från trädgården. 

Rödbetssallad men nästa gång skippar jag mozzarella. Kändes onödig och blev bara läskigt rosa. Recept från Mat & Hälsa: ugnsbakade rödbetor som svalnat, mangold (men hittade inga så blev en salladsmix), pinjenötter och balsamico. 

Quinoasallad efter eget huvud (röd quinoa, morot, spenat, körsbärstomater, broccoli, gurka, röd lök, fetaost, dressing på olivolja, balsamvinäger och peppar). 

Hemmagjord tzatziki (kan aldrig stava till det utan att googla :-) ). Turkisk yoghurt, skalad/riven/urkramad gurka, pressad vitlök, vitpeppar och salt - rör runt och servera.

Chipotlesås från 56kilo.se men jag körde turkisk yoghurt, majo, pasten. Brieost som varit i ugnen med naturella cashew och pistagenötter samt lite ringlad ekologisk honung över.  Färsk ananas och jordgubbarna igen.

Ostbricka med kex, fikonmarmelad samt massa goda vinddruvor. 

Kvällens efterrätt Anna Halléns hallonfromage modiferat enligt Jensen: Tina en påse frysta hallon, stavmixa dem och i med lite citronsaft och vaniljpulver, vispa 2 dl grädde och rör i, vispa 2 st gulor i 4 minuter och rör i, vispa 2 st äggvitor och rör ner försiktigt. Skeda upp i portionsskålar och in i kylen. Obs det blir mycket så det är typ 4-6 portioner beroende på hur stora. Valfri dekoration på till servering. Igår bidde det färska blåbär, 70% hackad mörk choklad och citronmeliss från trädgården. 

 Hela gänget fick inte riktigt plats men här är en del av glittergänget. Skrev ju i inbjudan att man skulle glittra och klä upp sig och alla hade skött sig så bra!!!

Och här kommer andra glitterhalvan :-) 

Titta på allt fint de tog med sig till mig! Wow tack så mycket tjejer!!! 




Ooops inga bilder på alla chips och nötter som serverades framför dumburken. Men gästerna åt alldeles för dåligt fast makens kollegor kommer bli glada på filmkvällen i kommande vecka... Och joho fru Jensen åt men konstaterade att de enda som smakade var det lättsaltade. Fast det berodde mest på att jag var så saltsugen så chips känns inte lika lockande längre. De rostade och saltade mandlarna var desto större jackpot. Good to know!!!

Kommentarer

  1. Ser super gott ut. För att inte ha lagat mat tidigare, verkar det nu som om du är kvalificerad till gourmetgänget. / Kram M.
    PS: Hur mycket hallon (250 g)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att laga mat till fest har inte varit problemet. Det är de där tråkiga tisdagarna som är bekymret :-) Men det har blivit bättre. Ja typ - jag tar en påse frysta från Coop. Kram

      Radera
  2. Tack för igår Tina. Det gjorde du bra supergod mat och trevligt umgänge och rätt låt vann.. kram Cee

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Precis rätt låt vann :-) Kram

      Radera
  3. Tack för en grym Mello fest igår Tina. Så himla roligt och trevligt och GOTT! Jag är fortfarande mätt. Så fin mat du gjort. Det blev en rejäl cykelfärd hem men det var skönt att trampa ur benen lite. Vi ses snart igen! Tack än en gång!. Och så fint ni bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Camilla!!! Ha det gott! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…