Schlagerfest in the hood

Igår var det ju dags för Eurovision för det har väl inte undgått någon eller... Som många andra försökte jag få tag på biljetter till Malmö arena. Inte för att jag är ett stort fan utan mest för det hade ju varit en kul upplevelse. Det där med biljettinförskaffande gick ju mindre bra och då får man iscensätta upplevelsen själv :-) Sagt och gjort igår kom 12 tjejer på en helkväll med mat och dryck samt kommenterande framför TV:n. 

Bloggerskan hade planerat, handlat, hackat, fixat, lagat, dukat och städat i ett rasande tempo. Pust nästan färdig för sängen men då måste ju värdinnelooken på och sedan ska ju gäster utfodras och underhållas :-) Om jag får säga det själv blev det en verkligt lyckad kväll med god mat, många skratt och roligt snack. Dock som vanligt äter folk alldeles för dåligt och nu får maken och jag äta rester i 2 veckor...

Dukat fint lite på sniskan så alla får plats vid bordet


Välkomstdrink - rosa bubblor med myntablad från trädgården. Köp denna om du vill bjuda på något läskande utan alkohol. Alltid en succe!

Plus jordgubbar och macadamian-nötter (köp den blåa påsen från Nutisal - de är godast!) till.

 Buffémat i alla former. Här grillad kycklingfileer och parmaskinka.

Blending Bliss paj med purjolök, fänkål och ost. Fyllning till två stora pajer: 2 purjolökar, 2 fänkål, 200g riven grevé, 100-200g getost, 6 ägg, 4 dl grädde, 1/2 tsk salt och lite peppar. Hacka grönsaker och fräs dem lite mjuka i smör, låt svalna något blanda sedan med resten av ingredienserna och fyll pajskalen. Grädda ca 30-40 min, 200 grader. Denna var kvällens hit så stort tack till Cecilia! Här hittar du pajmixen.

Varmrökt lax, handskalade räkor och persilja från trädgården. 

Rödbetssallad men nästa gång skippar jag mozzarella. Kändes onödig och blev bara läskigt rosa. Recept från Mat & Hälsa: ugnsbakade rödbetor som svalnat, mangold (men hittade inga så blev en salladsmix), pinjenötter och balsamico. 

Quinoasallad efter eget huvud (röd quinoa, morot, spenat, körsbärstomater, broccoli, gurka, röd lök, fetaost, dressing på olivolja, balsamvinäger och peppar). 

Hemmagjord tzatziki (kan aldrig stava till det utan att googla :-) ). Turkisk yoghurt, skalad/riven/urkramad gurka, pressad vitlök, vitpeppar och salt - rör runt och servera.

Chipotlesås från 56kilo.se men jag körde turkisk yoghurt, majo, pasten. Brieost som varit i ugnen med naturella cashew och pistagenötter samt lite ringlad ekologisk honung över.  Färsk ananas och jordgubbarna igen.

Ostbricka med kex, fikonmarmelad samt massa goda vinddruvor. 

Kvällens efterrätt Anna Halléns hallonfromage modiferat enligt Jensen: Tina en påse frysta hallon, stavmixa dem och i med lite citronsaft och vaniljpulver, vispa 2 dl grädde och rör i, vispa 2 st gulor i 4 minuter och rör i, vispa 2 st äggvitor och rör ner försiktigt. Skeda upp i portionsskålar och in i kylen. Obs det blir mycket så det är typ 4-6 portioner beroende på hur stora. Valfri dekoration på till servering. Igår bidde det färska blåbär, 70% hackad mörk choklad och citronmeliss från trädgården. 

 Hela gänget fick inte riktigt plats men här är en del av glittergänget. Skrev ju i inbjudan att man skulle glittra och klä upp sig och alla hade skött sig så bra!!!

Och här kommer andra glitterhalvan :-) 

Titta på allt fint de tog med sig till mig! Wow tack så mycket tjejer!!! 




Ooops inga bilder på alla chips och nötter som serverades framför dumburken. Men gästerna åt alldeles för dåligt fast makens kollegor kommer bli glada på filmkvällen i kommande vecka... Och joho fru Jensen åt men konstaterade att de enda som smakade var det lättsaltade. Fast det berodde mest på att jag var så saltsugen så chips känns inte lika lockande längre. De rostade och saltade mandlarna var desto större jackpot. Good to know!!!

Kommentarer

  1. Ser super gott ut. För att inte ha lagat mat tidigare, verkar det nu som om du är kvalificerad till gourmetgänget. / Kram M.
    PS: Hur mycket hallon (250 g)?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att laga mat till fest har inte varit problemet. Det är de där tråkiga tisdagarna som är bekymret :-) Men det har blivit bättre. Ja typ - jag tar en påse frysta från Coop. Kram

      Radera
  2. Tack för igår Tina. Det gjorde du bra supergod mat och trevligt umgänge och rätt låt vann.. kram Cee

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv! Precis rätt låt vann :-) Kram

      Radera
  3. Tack för en grym Mello fest igår Tina. Så himla roligt och trevligt och GOTT! Jag är fortfarande mätt. Så fin mat du gjort. Det blev en rejäl cykelfärd hem men det var skönt att trampa ur benen lite. Vi ses snart igen! Tack än en gång!. Och så fint ni bort.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack själv Camilla!!! Ha det gott! Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass