Fortsätt till huvudinnehåll

Stolt föreläsare är jag!

Igårkväll var det ju dags för min föreläsning om min hälsoresa på Studio S i Staffanstorp. Tog på mig min nya fina klänning för att få lite självförtroende. För visst hjälper det att känna sig fin om man ska stå i blickfånget? Var på plats i god tid för att testa tekniken. Sånt brukar ju alltid strular bara för att det kan men igår var det bara att koppla på sladdarna så vart det klart. Smidigt!

Lite pirrig i magen för det är ju allt lite nervös att vara så personligt utelämnad som jag faktiskt är under dessa föreläsning. Ja även i bloggen :-) En efter en började de anmälda droppa in. Några kändisar och några främlingar så det blev en härlig mix utav kända och okända ansikte. Till sist blev det cirka 30 personer i salen vilket jag inte hade förväntat mig men det var ju kul.

Under en timme pratade jag om hur mitt sockerberoende har påverkat mig ända sedan barnsben och att träning aldrig har varit en naturlig del i mitt liv. Jag skolkade ju så ofta det bara gick från skolgympan. Och satt helst hemma och läser böcker och åt. Hur mitt liv såg ut innan 2008 och hur jag mådde tills jag bestämde mig att nu var botten nådd.

Jag pratade om hur jag börjat komma igång med träningen och förändra kosten. Hur jag hittat en ny passion i livet i form utav hälsa och träning. Men också jobbiga motgångar när suget blir för starkt och skräpmat och godis äts i racerfart. Hur vågen går upp och ner... Pratade om min status just idag med Itrim och framför allt den mentala träningen. Min lilla hälsopall med tre ben utav mat, motion och mentalt. De tre magiska komponenterna som måste balanseras för att uppnå mitt mål.

Jag avslutade med mina lärdomar, lite tips samt tankar att ta med sig om man vill göra en livsstilsförändring oavsett vad det är. Hur man måste fokusera och prioritera. Hur man måste jobba med knoppen och inte bara kroppen. Varför man inte ska vara 100%-ig. Om att hitta sitt egna facit för livet och om att aldrig aldrig aldrig ge upp. För oavsett vad framtiden innehåller kommer jag aldrig ge upp. För gör jag det, ger jag upp om livet!!!

Jag hoppas åhörarna tyckte det var inspirerande och att de fick med sig lite knep på vägen (bild lånad från Studio S fb-sida).

Och fin blomma jag fick efteråt!

PS! Jag håller gärna fler föreläsningar så har du tips om var jag kan hålla dem tex på någon träningsanläggning, tjejkväll, inspiration på jobb eller vad det nu kan vara så hojta till så blir jag glad :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…