Fortsätt till huvudinnehåll

Stolt föreläsare är jag!

Igårkväll var det ju dags för min föreläsning om min hälsoresa på Studio S i Staffanstorp. Tog på mig min nya fina klänning för att få lite självförtroende. För visst hjälper det att känna sig fin om man ska stå i blickfånget? Var på plats i god tid för att testa tekniken. Sånt brukar ju alltid strular bara för att det kan men igår var det bara att koppla på sladdarna så vart det klart. Smidigt!

Lite pirrig i magen för det är ju allt lite nervös att vara så personligt utelämnad som jag faktiskt är under dessa föreläsning. Ja även i bloggen :-) En efter en började de anmälda droppa in. Några kändisar och några främlingar så det blev en härlig mix utav kända och okända ansikte. Till sist blev det cirka 30 personer i salen vilket jag inte hade förväntat mig men det var ju kul.

Under en timme pratade jag om hur mitt sockerberoende har påverkat mig ända sedan barnsben och att träning aldrig har varit en naturlig del i mitt liv. Jag skolkade ju så ofta det bara gick från skolgympan. Och satt helst hemma och läser böcker och åt. Hur mitt liv såg ut innan 2008 och hur jag mådde tills jag bestämde mig att nu var botten nådd.

Jag pratade om hur jag börjat komma igång med träningen och förändra kosten. Hur jag hittat en ny passion i livet i form utav hälsa och träning. Men också jobbiga motgångar när suget blir för starkt och skräpmat och godis äts i racerfart. Hur vågen går upp och ner... Pratade om min status just idag med Itrim och framför allt den mentala träningen. Min lilla hälsopall med tre ben utav mat, motion och mentalt. De tre magiska komponenterna som måste balanseras för att uppnå mitt mål.

Jag avslutade med mina lärdomar, lite tips samt tankar att ta med sig om man vill göra en livsstilsförändring oavsett vad det är. Hur man måste fokusera och prioritera. Hur man måste jobba med knoppen och inte bara kroppen. Varför man inte ska vara 100%-ig. Om att hitta sitt egna facit för livet och om att aldrig aldrig aldrig ge upp. För oavsett vad framtiden innehåller kommer jag aldrig ge upp. För gör jag det, ger jag upp om livet!!!

Jag hoppas åhörarna tyckte det var inspirerande och att de fick med sig lite knep på vägen (bild lånad från Studio S fb-sida).

Och fin blomma jag fick efteråt!

PS! Jag håller gärna fler föreläsningar så har du tips om var jag kan hålla dem tex på någon träningsanläggning, tjejkväll, inspiration på jobb eller vad det nu kan vara så hojta till så blir jag glad :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…