Fortsätt till huvudinnehåll

Väldigt bra start på dagen!

Fredag är ju lika med invägningsdag i the Jenskas hushållet. Maken upp först och han hade skött sig :-) Frugan next och tjoho stålplattan visade på 75,6 kilo. Innebär 21,5 kilo ner i år och numera ett BMI på 28,8. Betyder också 1,6 kilo kvar till mitt nya fokusmål dvs 74 kilo till vår 90-årsfest den 15 juni. 22 dagar kvar och i ärlighetens namn bryr jag mig inte nämnvärt om jag når det just den dagen. Huvudsaken med målet var att återfå fokus och det har jag lyckas med!!!

Inte för att stålplattan styr mitt liv så blev det ju ändå en kulig start på dagen. In till Lund och upp en sväng om jobb. Sedan knatade jag iväg till kollegan Louise som är hemma sjukskriven och uttråkad :-) Därför hade hon bjudit in mig på frukost. Och inte vilken frukost som helst utan på bovetegröt! Hade någon bjudit mig på bovetegröt för ett år sedan hade jag nog fått förhinder...

Men inte nu inte. Matlagning är ju min nya hobby och Louise en av mina matidoler. Därför såg jag verkligen fram emot att både träffa henne och att testa gröten. Uppdukat i deras fina växthus så mumsade jag i mig gröten. Jättegott tyckte jag oväntat nog! Smakade som risgrynsgröt vilket jag älskar men utan socker (ja förutom det som finns i frukten och mjölken). Äpple och aprikosbitar i, massa kanel och Go Green sojamjölk-vanilj (måste tydligen vara denna för smakens skull)

Tar tydligen lite tid att laga men man kan göra för flera dagar och sedan mikra på morgon. Här är receptet: http://www.reneevoltaire.se/2009/01/bovetegrot/ Så detta ska jag ge mig på helt klart! Tänk att denna tjejen käkar gräsgröt utan tvekan och likes it... Trodde jag aldrig men där ser man vad inställning kan göra. Jag har ju bestämt mig att matlagning är min nya hobby och mina smaklökar har verkligen ändrats på sista tiden. Heja mig!!!

6 stenar kvar...

 Solen skiner och syrenen blommar

Min första portion bovetegröt men inte den sista!

Fick med mig ramslök hem så det ska jag testa i salladen ikväll samt göra kryddsmör på. Spännande... 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…