Fortsätt till huvudinnehåll

Helnöjd!

Först och främst ett STORT TACK till vår värdinna Eva igår!!! Alltid så gästvänlig och generös plus oerhört underhållande. Visst är det underbart att ha en vän som man kan vara lika tramsig med som djup? Eva är lika vacker på insidan som utsidan och en av mina vänner som jag vet gets it. Och sen att hon har sötaste hunden Charlie som jag kan kela och busa med gör ju inte saken sämre :-) Tack vännen jag ser redan fram emot nästa gång vi ses!!!

Och en annan sak ni ska veta är att Eva kan laga god mat så jag visste att det skulle bli ett elddop att hålla mig inom ramarna igår. Visserligen alltid svårt på midsommar men vet ni vad jag är så himla nöjd med mig själv och mina val. Ja jag tänker skryta igen men det är min blogg och min "resedagbok" så get over it :-) Vad som verkligen hjälpte är den förståelse som alla runt bordet visade igår. Maken och Johan stöttade och hejade på mig samt Eva som värdinna visade den yttersta förståelsen över min noja och mina val utan att ta illa upp eller truga. Skönt!

Åter igen massa matbilder på Instagram (se även i högerspalten här på bloggen) om ni är nyfikna på vad kvällen erbjöd. Först en läskande god välkomstdrink med chips och salta jordnötter - hallå jag hade kunnat svepa/äta allt på under 5 sekunder så gott det såg ut. En klunk sedan fick maken ta över (tur jag var chaffis) och sedan blev det vatten med läskande myntablad resten för kvällen. Jättegott så det måste jag göra hemma dvs släng ner några blad och genaste blir det festligare. Och ut i trädgården med chipsen och nötterna till herrarna så kan inte jag äta därinne i alla fall. Smart Jensen du matar andra till en övervikt istället :-)

Förrätten eller snarare förrättsbuffen krävde sin planering och här "tvingade" jag värdinnan att avslöja resten av kvällens meny för att överhuvudtaget kunna planera och göra kloka val. Upp med Shapeupclub-appen och börja knappa in. Det slutade med att jag kunde både äta ägg, räksallad, parmaskinka, tomatsallad och två små skivor baguette. Hallå inte ett dugg synd om mig även om de andra tog en andra vända och drack godsaker till. Jag var jättenöjd och kände mig tillfredsställd både i magen och i knoppen!

Huvudrätten - oh my god vilket kött i form utav oxfile som ställdes fram. Jättegott och jag hade kunnat äta massor. Men jag höll mig till min två små skivor och njöt utav varenda tugga. Till det en färsk potatis, liten klick gräddfilssås (inte utav bean för jisses vad det hade straffats sig - fatta att en matsked Lohmanders innehåller 105 kcal... hade lätt kunnat äta 2 dl :-) ) och massa sallad. Så mumsigt och med mitt pimpande vatten till så njöt jag verkligen. Kände mig lagom mätt, inte ont i magen och så nöjd med mina val!

In på kvällens dessert... Joho chokladmousse i drivor, vispad grädde och bär i form utav jordgubbar, björnbär, hallon och blåbär. MUMS! Men denna valde en liten skål med bär och såg till att dela dem i små bitar så det kändes som mer :-) Och som jag njöt utav varenda tugga åter igen. Och inget dåligt samvete för jag höll mig till planen, jag överåt inte, jag njöt utav det jag åt och försökte äta så långsamt som möjligt (svårt!) och jag mådde så bra efteråt!

Tror ni utmaningen var slut där? Hallå inte med en sådan generös värdinna inte! Nä nu kom groggvirket fram, chipsen och lösgodiset... Nu kan ni tro att bloggerskan parkerade sig i soffan och hinkade te i olika smaker :-) Te är verkligen min räddning för då känner ju jag att jag också är med och får något. Bra där! Så för att sammanfatta årets midsommarafton: mysig miljö, fin klänning, hyfsat väder, jättegod mat, alldeles underbart sällskap och en helnöjd bloggerska som redan tröttat ut sin make med sin stolthet över sina val...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…