Fortsätt till huvudinnehåll

Inget att bevisa längre...

Har funderat över något de senaste veckorna som faktiskt har ändrat lite mitt tankesätt kring träning. Framför allt kring min egna prestation och vad för typ av träning jag älskar och må bra av. Utan att jag har reflekterat över det så har ju i mångt och mycket de senaste 5 åren handlat om att bevisa för mig själv att jag kan jag med.

Pratar ofta om min första träningsupplevelse med PT Jennie första veckan i januari 2008 på min föreläsning om min hälsoresa. (Tänkte förresten blogga lite om den de kommande dagarna för jag känner att jag behöver själv upprepa vissa saker så att jag inte glömmer.) Den där upplevelsen när jag med 117 kilo på kroppen fick övningen att lägga mig ner på golvet och sen resa mig igen.

Nej inte burpees utan bokstavligen bara komma på ett sätt jag kunde få ner min kropp så jag la mig på rygg alternativt mage för att sedan resa mig igen. Kommer aldrig glömma det eller jo lite har jag nog förträngt för att det gjorde för ont både i kroppen och i själen att jag inte stoppat min överätande tidigare :-( Samtidigt har det ju varit en del i drivkraften - att jag kan jag med.

Jag är en träningsmänniska, jag älskar träning, träning är en naturlig del i mitt liv, jag mår bra utav träning, jag får en kick utav träning, jag känner massa träningsmänniskor, jag hittar träningskläder som passar, jag kan åka på träningsevent, jag kan vara instruktör/coach, jag kan göra en burpee, jag vet vad ett olympiskt lyft är, jag kan ställa in smith-maskinen och hantera TRX-banden, jag är uppe i stort sett varje morgon och kör i hemmagymmet, jag har för sjutton gjort chins och så mycket mer!!!

Nej jag tänker inte sluta med träningen. Det är inte det jag säger med detta inlägget. Aldrig är svaret för numera är det ju en del utav min identitet. Det jag försöker säga är att jag behöver inte längre bevisa något för mig själv. Äntligen har polletten trillat ner och jag VET att jag KAN. Lika mycket och i vissa fall mer eller mycket mer än många andra. Haha vilken skrythöna jag är :-)

Jag behöver inte välja de mest utmanade passen eller testa allt som är nytt, jag behöver inte älska löpning för att många andra gör det, jag kan välja träning som gör mig glad och träning som jag behöver för att må bra eller utvecklas mot det jag vill åstadkomma. Tex i dag på Actic Training Day. Första träningseventet som jag ser riktigt fram emot - låter lite ledsamt inser jag :-(

Nej inte för att det är Actic eller just denna dagen. Men för att för första gången i mitt liv - där jag skolkade ifrån varenda gympatimme som gick och där jag från skolan till 35 års ålder rörde på mig så lite det bara gick - så känner jag att jag hör hemma, jag väljer vad jag vill träna med hjärtat, jag vet rutinerna med kläder, packning och mat, jag vet min kapacitet och jag har benhård vilja att aldrig ge upp.

Fast fortfarande med en spänningsfaktor som gör att det pirrar lite i magen men på ett bra sätt. Jag känner ju inte till passen och jag har ju anmält mig till yoga. Men jag har gjort det med nyfikenhet och med öppet sinne att jaja jag gör mitt bästa så går det bra. Först nu kan jag med hela hjärtat säga - JAG VET ATT JAG KAN!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…