Fortsätt till huvudinnehåll

Prinsessestök i köket

Sovmorgon och lugn frukost sedan satte the Jensens fart. Vi ska ju har stor fest hemmavid nästa helg för att fira att jag har fyllt 40 och maken 50 dvs 90-års fest. Så medan maken har hållit till utomhus för att lösa "tak", belysning och fixa i trädgården har frugan bakat bullar, fixat is och lite annat. Traditionella roller i detta hushållet :-)

Vi ska ha helstekt gris som min bästa gudfar fixar och till det behövs bl.a. småbullar. Därför var det idag dags att sätta fart på bakandet. Tog ett recept jag fått från min matidol dvs min kollega Louise. Och nu när jag har matlagning som hobby så tycker jag faktiskt det är rofyllt att fixa och dona. Bullarna bakades enligt Drakamöllans kokbok och heter "Favoritbröd". Mycket mumsiga tyckte bäste smakprovaren (=maken) att bullarna blev. Måste göra en omgång till kommande vecka så det räcker.

Och när det är prinsessedag måste ju även de common folks fira så det fick bli "Eves Tomattarte" från samma källa. Louise bjöd ju på detta för någon vecka sedan och maken hade lagt in en beställning efter mitt tjat om hur gott det var. Kan varmt rekommendera detta receptet och det är ju vegetariskt för er som föredrar det. Dock måste jag nog inse en gång för alla att vetemjöl är verkligen inte min magens bästa kompis. Får sånt magknip men ändå äter jag. Ärligt hade det varit torsk som gav mig det knipet hade jag aldrig rört det men paj och bullar...

Bulledags...

Kan inte bli mer närodlat än när ens egna morbror har gjort honungen några km från ens hus och det har levererats vid dörren utav mamsen.

Stök i köket but I like it! 

Det färdiga resultatet och experten tryckte i sig fem bullar i ett svep och tyckte bagerskan genast kunde baka fler... 

Tomatpajrecept - gjorde dubbelt upp och det blev 3 pajer så imorgon åker en vidare till svärföräldrarna.

En del av ingredienserna - massvis av tomater, dijonsenap, lök och vitlök

 Lokalt odlad sparris dvs "Lundasparris" - jättegod 

Kravodlad bladpersilja, gräslök och timjan plus turkisk yoghurt, majo och kvarg i en röra som kryddats med nymalen svartpeppar och lite gurkmeja 


Hade massa vitkål hemma så det fick bli hemmagjord pizzasallad. Tror jag är kär i vitkål - billigt, håller länge och gott!

Titta vilken prinsessebuffe som serverades i Hjärup 

Voila den färdiga middag som intogs på uteplats i solen. Bra där! 

Kommentarer

  1. Ser otroligt gott ut. Du är numera en MÄSTERKOCK / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättegott! Ja jag kanske ska ställa upp nästa år :-) Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…