Fortsätt till huvudinnehåll

Prinsessestök i köket

Sovmorgon och lugn frukost sedan satte the Jensens fart. Vi ska ju har stor fest hemmavid nästa helg för att fira att jag har fyllt 40 och maken 50 dvs 90-års fest. Så medan maken har hållit till utomhus för att lösa "tak", belysning och fixa i trädgården har frugan bakat bullar, fixat is och lite annat. Traditionella roller i detta hushållet :-)

Vi ska ha helstekt gris som min bästa gudfar fixar och till det behövs bl.a. småbullar. Därför var det idag dags att sätta fart på bakandet. Tog ett recept jag fått från min matidol dvs min kollega Louise. Och nu när jag har matlagning som hobby så tycker jag faktiskt det är rofyllt att fixa och dona. Bullarna bakades enligt Drakamöllans kokbok och heter "Favoritbröd". Mycket mumsiga tyckte bäste smakprovaren (=maken) att bullarna blev. Måste göra en omgång till kommande vecka så det räcker.

Och när det är prinsessedag måste ju även de common folks fira så det fick bli "Eves Tomattarte" från samma källa. Louise bjöd ju på detta för någon vecka sedan och maken hade lagt in en beställning efter mitt tjat om hur gott det var. Kan varmt rekommendera detta receptet och det är ju vegetariskt för er som föredrar det. Dock måste jag nog inse en gång för alla att vetemjöl är verkligen inte min magens bästa kompis. Får sånt magknip men ändå äter jag. Ärligt hade det varit torsk som gav mig det knipet hade jag aldrig rört det men paj och bullar...

Bulledags...

Kan inte bli mer närodlat än när ens egna morbror har gjort honungen några km från ens hus och det har levererats vid dörren utav mamsen.

Stök i köket but I like it! 

Det färdiga resultatet och experten tryckte i sig fem bullar i ett svep och tyckte bagerskan genast kunde baka fler... 

Tomatpajrecept - gjorde dubbelt upp och det blev 3 pajer så imorgon åker en vidare till svärföräldrarna.

En del av ingredienserna - massvis av tomater, dijonsenap, lök och vitlök

 Lokalt odlad sparris dvs "Lundasparris" - jättegod 

Kravodlad bladpersilja, gräslök och timjan plus turkisk yoghurt, majo och kvarg i en röra som kryddats med nymalen svartpeppar och lite gurkmeja 


Hade massa vitkål hemma så det fick bli hemmagjord pizzasallad. Tror jag är kär i vitkål - billigt, håller länge och gott!

Titta vilken prinsessebuffe som serverades i Hjärup 

Voila den färdiga middag som intogs på uteplats i solen. Bra där! 

Kommentarer

  1. Ser otroligt gott ut. Du är numera en MÄSTERKOCK / Kram M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var jättegott! Ja jag kanske ska ställa upp nästa år :-) Kram

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…