Äntligen ett besök på LCHF-butiken!

När Ingela på LCHF-butiken igår la ut en smarrig bild på Instagram och följande beskrivning: "Svenskt kravmärkt gräsbeteskött. Lågtempat i 15 timmar med ekologisk hemkokt sockerfri BBQ sås. Ekologisk sallad/tomat/rödlök och hemgjord ekologisk coleslaw. Serveras i ett hembakat LCHF hamburgerbröd." Då visste jag att nu är det dags! Jag ska till LCHF-butiken omedelbums för nu har jag tänkt det sedan caféet öppnade men inte fått tummarna loss. Maken är ju inte så svårflörtad när det gäller kött och numera om det står pulled framför fanns det ingen tvekan :-)

Planen att cykla dit höll på att ställas in pga de små små strecken som är j¤#¤%ligt irriterande men vi bestämde att de ska inte få stoppa the Jensens. Men det var nära flera gånger att frugan helt hysteriskt hade kastat cykeln i diket och fnattat sig galen. Do not like bugs!!! Men den som cyklar till något gott kan ju inte ge upp. 35 minuter senare sladdade vi in till Ingela i caféet och vår reserverade pulled beefs - hallå inga chansningar här inte för tänk om de hade varit slut!!!

Härliga Ingela välkomnade oss och strax därefter hade vi dem i våra händer. Åh himmel vad de vart goda!!! Köttet bara smälte i munnen, fräscha grönsaker, underbar cole slaw och ett LCHF-bröd som funkade för oss. Vi är ju lite kräsna på den fronten men detta passade perfekt och vi åt upp varenda smula. Vi hoppas verkligen denna pulled beef hamburgare blir ett stående inslag på menyn för just nu är det ett test. Så alla bloggläsare bege er genast dit för detta vill ni inte missa! Det enda maken sa var att hade det varit lite mer kick i såsen så hade den fått det allra högsta betyget och det är good folks!

Ska också vara ärlig med min längtan till LCHF-caféet att mycket har rört sig om de där godsakerna som man vanligtvis förknippar med café/fika. Det bästa är ju att dessa innehåller ju inte socker och är glutenfria. Dock en varning - gå inte dit och tro att en chokladkaka smakar som en chokladkaka på Espresso House. För det gör det inte utan detta är mer "vuxna" smaker och den där sockerstinna smaken uteblir. Tyvärr är det ju den man är uppvuxen på och van vid så man blir alltid lite förundrar när man biter in i något utan.

Maken och jag gick all in och testade den hemmagjorda mjukglassen på riktigt grädde, en chokladboll, en choklad/nöt-biskvi och en chokladkaka med vispgrädde. Det som vi verkligen gillade var att det är normalstorlek på godsakerna a la när man var liten. Ni vet en chokladboll är inte lika stor som ens huvud... Den jag gillade allra bäst var chokladbollen för jag älskar ju kokos :-) Biskvin var god, chokladig och krämig. Dock är vi båda känsliga mot hasselnötter. Mjukglassen krämig, fräsch och framför allt kall!

Chokladkakan blev lite för mycket (hallå vi är ju inte vana vid allt sådant...) och vi skippade den mesta grädden. Fast good to know att när vi åker dit igen så ska jag satsa på en chokladboll och kommer vara fullständigt nöjd med det! Och som maken sa när vi hoppade på cyklarna för att ta oss hem - det bästa med LCHF är att man blir så behagligt mätt och är inte sockerrusig efteråt! Hear that och håller med!!! Ingela - tack för besöket idag och vi kommer definitivt tillbaka!!! Och snälla låt pulled beef stanna på menyn :-)

Ekologiskt, gluten- och sockerfritt!

Lite utav sortimentet och här hittar du den bästa LCHF-butiken online. Ingela kan sin sak och tar bara in the good stuff!!!

Fikets meny utav sallader, mackor, pulled beef, godsaker och drycker

Ojojoj come to mama!!! 

Nöjd och förväntansfull bloggerska!

Första tuggan!!! 

Men insåg snabbt att om jag ska behålla min värdighet bör jag använda tallriken och bestick... Hmm snygga matbilder Jensen med en tugga i ena hörnet... 

Godsakerna - liten bägare mjukglass typ som en kula, liten boll och biskvi i perfekta mumsbitar och en chokladkaka gömd under spritsad grädde och blåbär. 

Passade även på att handla lite! 

Kommentarer

  1. Kan inte annat än att hålla med dig. Det är en underbar härlig butik/café med god service och framför allt god mat.

    //Ove Eldståhl

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur Ove - vi får lägga nästa instruktörsmöte där :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur många burpees?

12 veckor med Itrim

5 månader sedan min Gastric Bypass