Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen ett besök på LCHF-butiken!

När Ingela på LCHF-butiken igår la ut en smarrig bild på Instagram och följande beskrivning: "Svenskt kravmärkt gräsbeteskött. Lågtempat i 15 timmar med ekologisk hemkokt sockerfri BBQ sås. Ekologisk sallad/tomat/rödlök och hemgjord ekologisk coleslaw. Serveras i ett hembakat LCHF hamburgerbröd." Då visste jag att nu är det dags! Jag ska till LCHF-butiken omedelbums för nu har jag tänkt det sedan caféet öppnade men inte fått tummarna loss. Maken är ju inte så svårflörtad när det gäller kött och numera om det står pulled framför fanns det ingen tvekan :-)

Planen att cykla dit höll på att ställas in pga de små små strecken som är j¤#¤%ligt irriterande men vi bestämde att de ska inte få stoppa the Jensens. Men det var nära flera gånger att frugan helt hysteriskt hade kastat cykeln i diket och fnattat sig galen. Do not like bugs!!! Men den som cyklar till något gott kan ju inte ge upp. 35 minuter senare sladdade vi in till Ingela i caféet och vår reserverade pulled beefs - hallå inga chansningar här inte för tänk om de hade varit slut!!!

Härliga Ingela välkomnade oss och strax därefter hade vi dem i våra händer. Åh himmel vad de vart goda!!! Köttet bara smälte i munnen, fräscha grönsaker, underbar cole slaw och ett LCHF-bröd som funkade för oss. Vi är ju lite kräsna på den fronten men detta passade perfekt och vi åt upp varenda smula. Vi hoppas verkligen denna pulled beef hamburgare blir ett stående inslag på menyn för just nu är det ett test. Så alla bloggläsare bege er genast dit för detta vill ni inte missa! Det enda maken sa var att hade det varit lite mer kick i såsen så hade den fått det allra högsta betyget och det är good folks!

Ska också vara ärlig med min längtan till LCHF-caféet att mycket har rört sig om de där godsakerna som man vanligtvis förknippar med café/fika. Det bästa är ju att dessa innehåller ju inte socker och är glutenfria. Dock en varning - gå inte dit och tro att en chokladkaka smakar som en chokladkaka på Espresso House. För det gör det inte utan detta är mer "vuxna" smaker och den där sockerstinna smaken uteblir. Tyvärr är det ju den man är uppvuxen på och van vid så man blir alltid lite förundrar när man biter in i något utan.

Maken och jag gick all in och testade den hemmagjorda mjukglassen på riktigt grädde, en chokladboll, en choklad/nöt-biskvi och en chokladkaka med vispgrädde. Det som vi verkligen gillade var att det är normalstorlek på godsakerna a la när man var liten. Ni vet en chokladboll är inte lika stor som ens huvud... Den jag gillade allra bäst var chokladbollen för jag älskar ju kokos :-) Biskvin var god, chokladig och krämig. Dock är vi båda känsliga mot hasselnötter. Mjukglassen krämig, fräsch och framför allt kall!

Chokladkakan blev lite för mycket (hallå vi är ju inte vana vid allt sådant...) och vi skippade den mesta grädden. Fast good to know att när vi åker dit igen så ska jag satsa på en chokladboll och kommer vara fullständigt nöjd med det! Och som maken sa när vi hoppade på cyklarna för att ta oss hem - det bästa med LCHF är att man blir så behagligt mätt och är inte sockerrusig efteråt! Hear that och håller med!!! Ingela - tack för besöket idag och vi kommer definitivt tillbaka!!! Och snälla låt pulled beef stanna på menyn :-)

Ekologiskt, gluten- och sockerfritt!

Lite utav sortimentet och här hittar du den bästa LCHF-butiken online. Ingela kan sin sak och tar bara in the good stuff!!!

Fikets meny utav sallader, mackor, pulled beef, godsaker och drycker

Ojojoj come to mama!!! 

Nöjd och förväntansfull bloggerska!

Första tuggan!!! 

Men insåg snabbt att om jag ska behålla min värdighet bör jag använda tallriken och bestick... Hmm snygga matbilder Jensen med en tugga i ena hörnet... 

Godsakerna - liten bägare mjukglass typ som en kula, liten boll och biskvi i perfekta mumsbitar och en chokladkaka gömd under spritsad grädde och blåbär. 

Passade även på att handla lite! 

Kommentarer

  1. Kan inte annat än att hålla med dig. Det är en underbar härlig butik/café med god service och framför allt god mat.

    //Ove Eldståhl

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja eller hur Ove - vi får lägga nästa instruktörsmöte där :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…