Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens fråga!

Igår på gruppträffen hos Itrim Lund så fick vi även en övning. Som vanligt när vi får dessa övningarna så låser sig nästan min hjärna. Läser igenom men läser ändå inte riktigt. Ungefär som när jag ställs inför en matematisk ekvation - helt plötsligt blir det latin och jag stänger ner :-) Men har lärt mig att i de flesta fall är dessa övningar till för just en sådan som mig dvs jag behöver reflektera och faktiskt ta tiden att "lösa ekvationen".

Övningen handlade om att dela upp sitt mål i delmål - något som jag lärt mig den hårda vägen är otroligt nyttigt och i stort sett nödvändigt om man ska lyckas. Fyra cirklar där man skulle bryta ner sitt mål - idag, 1 mån, 6 mån och 1 år. Tidigare hade jag enkelt fyllt i 1 år dvs det stora målet men jag hade inte kunnat bryta ner det i delmål. Igår blev det faktiskt tvärtom och med en gång oerhört användbart. Me like!

Den röda tråden för mig för att lyckas nå och uppehålla min utvalda idealvikt på 70 kilo är KOSTEN! Det är den viktigaste punkten idag, om en månad, om sex månader och om ett år. Ja för livet. Så det skrev jag i varje cirkeln men i olika varianter. Igår (dvs idag-cirkeln) blev göra rätt val när maken och jag skulle intag middagen på O'Learys. Som alltid sugen på pommes, nachos, bröd, hamburgare med ost. Hade valt innan vad jag skulle äta och stärkt ifrån gruppträffen och övningen gjorde jag rätt val med grillad kyckling och grönsaker.

I en månaders-cirkeln fyllde jag igår i sköta maten och fokusera på bra matval, om 6 månader - stick with the program och behåll kostfokusen och i sista cirkeln om 1 år blev det att kosten är mitt första intresse för att leva hälsosamt. Denna övning kan man ju ta fram då och då för att förnya och påminna sig själv. Lärdomen och det jag vill hålla färskt i minnet är - vad kan jag göra för val idag för att nå/upprätthålla mitt mål om 1 år? Dvs varje dag räknas och jag ska bara fokusera på vad för utmaningar och val jag har idag och inte oroar mig för vad som kommer imorgon eller om en månad.

Ta för vana att helt enkelt ställa dagens fråga - vad kan jag göra idag för att nå mitt mål?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…