Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens reflektion...

...skedde på cykeln imorse vid 9.30 tiden mitt emellan Hjärup och Lomma. Bara jag, cyklen, vinden (dit medvind hem not so much...) och åkrarna. Tänk att jag bloggerskan Jensen är ute och cyklar tidigt en söndagsmorgon för att träna... Vad har hänt liksom? I mitt förra liv så hade detta ALDRIG hänt och så sent som för ett halvår sedan så tog jag ju bilen överallt. Hade kanske lekt med tanken att "jag borde" men inte mer.

Nu har jag ju tom bestämt mig för att testa på det där att cykla till jobbet. Nä kan inte svära på om det projektet varar en dag eller två, en vecka eller tre, en månad eller fem. Kanske ger jag upp vid för mycket motvind, för mycket trafik eller när det regnar. Men I will give it a go! Inte så mycket för att jag är en cykelfantast men jag har fått smak för den friska luften, känslan utav ben och hjärta som får jobba lite plus "gratis träningen" som förhoppningsvis ger mig en boost mot mitt mål!

En annan sak som hägrar är ju om maken och jag gör allvar av den där cykelsemestern nästa sommar. Då vill jag ha en härdad rumpa och en kropp som är van vid det rörelsemönstret. Allt för att känna mig säker och att det faktiskt kan bli en upplevelse och inte en plåga. Men som sagt who knows jag vill ju inte göra detta till ytterligare en grej att mäta tex 3 dagar i veckan ska jag cykla till jobbet. Nä vill gå mer på känsla och jobba på att arbeta in en ny vana i livet som förhoppningsvis is here to stay!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…