Fortsätt till huvudinnehåll

De senaste 6 månaderna...

I torsdags var jag ju på min 6 månaders utvärdering på Itrim. Så hur gick det undrar ni kanske? Alldeles förträffligt om jag får säga det själv. Visst de 3 senaste månaderna har vågen i princip stått stilla/pendlat ett par kilo. Men kroppen har ändrats och det tror jag även ni ser på bilderna längst ner i inlägget. Jag har också hittat min väg finally efter alla år dvs vad som funkar för mig och det är en underbar känsla. Jag letar inte längre tillfälliga lösningar eller lockas av snabba tips. Så jä#¤%la skönt att jag har ett lugn i kroppen och knoppen. Jag ska bara "stick with the program" (skriver mer om det imorgon) så kommer jag nå mitt mål och behålla den idealvikten för mig!!!

Jag har också satt upp kortsiktiga delmål för mig per vecka för att lättare motivera mig till att sköta kosten. Träningen är inget bekymmer för mig men tyvärr kvittar det för viktminskning. Finns otroligt många andra fördelar och det är tack vare träningen som min kropp nu omformas. Men för vågresultat är kosten A och O. Det vet jag med varenda kroppsfiber nu och det motiverar mig. Så nu är det full fart framåt som gäller. Huvudmålet är ju 70 kilo till den 1 september vilket är fullt möjligt om jag sköter mig och kroppen samarbetar.

De kortsiktiga målen är: något på 74 kilo denna veckan - uppnått, 10/7 så nära 74,0 som möjligt, 21/7 något på 73 kilo, 2/8 något på 72 kilo, 16/8 något på 71 kilo och 1/9 70 kilo. Mål är för mig en ledstjärna och något att jobba emot. Motivation helt enkelt sedan är det inte alltid man når dem till ett exakt datum. Dock ska ett riktigt mål vara tidsspecifikt enligt mig därav datumen. Så vad väntar jag på? Nu ska detta ske och den enda som kan göra något är jag själv!

Veckans mål var något på 74 kilo så jag är JÄTTENÖJD med detta!!!

Lite siffror:

 • Startvikt: 97,1 kilo (3/1 2013, hemmavåg)
 • Nuvarande vikt: 74,4 kilo (6/7 2013, hemmavåg)
 • Total viktminskning: 22,7 kilo och 5 röda stenar kvar :-) (totalt sedan 2008 har jag gått ner 42,6 kilo!!!)
 • BMI: 37 (3/1 2013), 30,1 (29/3 2013) 28,8 (4/7 2013)
 • Fettprocent: 44,5% (3/1 2013), 32,2% (25/3 2013), 28,5 (4/7 2013) = 16% minskning!
 • Muskelmassa: bibehållen - pendlar mellan 51-52 kilo (tjoho!)
 • Metabolisk ålder: 55 (3/1 2013), 42 (25/3 2013), 33 (4/7 2013) så ung är jag :-)

Här kan du läsa utvärderingen efter 3 månader: http://www.butterflytina.com/2013/03/12-veckor-med-itrim.html

Lite bilder:
3/1 2013 Start 97,1 kilo

29/3 2013 12 veckor 78,9 kilo

6/7 2013 6 månader 74,4 kilo - endast 4,5 kilo skillnad men kroppen ser annorlunda ut...

Linnet som satt som ett extra skinn i början på året fladdrar lite väl mycket nu :-)

Och byxorna - hmm hoppar jag så fladdrar de oroväckande och jag har numera ett par i en storlek mindre också. Kanske dags att kasta dessa helt men behåller dem för fotona :-)

Kommentarer

 1. Shit vad bra jobbat, riktigt inspirerande!

  Keep it up :)

  SvaraRadera
 2. Grattis - Grattis. Så himla duktig du har varit. Imponerande!!!! / Kram M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack min bästa peppare!!! Hoppas ni trivs i storstan! Kram!

   Radera
 3. Det är så imponerande att följa din resa!! Grattis!!!!!! :-)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…