Fortsätt till huvudinnehåll

Fler matbilder från Skottland

Maten har varit både bra och dålig. På frukosten har det alltid funnits ägg och bacon dock i varierat utseende, smak och mängd. Tex på ett ställe blev vi serverade en tallrik med varmt och då var det en skiva bacon, ett ägg, en korv, och en tomat. Medans på andra fick vi plocka vad vi ville. Frukosten har också varit mycket torrt rostbröd samt sockerflingor med mjölk. Fast ska inte klaga för det kan vara mycket värre.

Luncherna har ju för mig varit detsamma dvs ett bar. Vi har ju aldrig vetat när vi skulle äta lunch eller var och jag ville inte chansa. Plus att jag ville hellre vara med på middagen som också oftast ingick i resan. Dock har maken fått fantastiska luncher - oftast soppa och smörgåsar så åter igen det där brödet :-) Mellanmål har också varit bars eller ibland har jag lyckats köpa på mig bär som jag mumsat på.

Middagarna har varierat mycket. Som jag skrivit ibland fick vi välja och ibland fick man äta det som serverades och göra det bästa möjliga utav situationen. Och två kvällar har vi haft på egen hand då en kväll vi åt en indisk festmåltid och en kväll snabbmat. Tom haggis har bloggerskan testat men det förtjänar ett eget inlägg. Förutom afternoon teet med kakor så har inget sött hamnat i magen och drycken har bestått av vatten, vatten, vatten, te, te, te och en liten liten snutt whisky.

På första hotellet som vi stannade en natt kunde man få en omelett med egna val plus gott färskt bröd och frukt - bäst!!!


Fish n chip med ärtor på pubkväll - ett måste...

Pudding till efterrätt och maken fick två :-)

Indisk fest - ojojoj vad gott det var!

Maken beställde favoriten - apelsinglass

Andra hotellet som hade hyfsad frukost och framför allt wi-fi...

Lunch på Costa där maken åt trekantssmörgås och yoghurt och frugan ett bar med massa te. Bästa kaffet fanns här enligt maken.

Haggis till förrätt - nä inte till mig inte!

Jag valde grönsakssoppa. Mycket grönsakssoppa i olika former har jag ätit till kvällsmat.

Plus fisk och kokta grönsaker där jag skippat potatisen. Rena smaker men man fick allt salta och peppra för att få någon smak.

Hotellmiddagarna har alltid varit desamma dvs tillbehören och sedan har proteinen bytts ut. Här är makens tallrik samma kväll. Känns något igen?

Makens två obligatoriska efterrätter :-)

Frugans :-)

Sammmanbiten för jisses här såg maten god ut men framförallt där fanns kakor i massor som jag tvingades stå framför länge...

Maken...

Frugan...

Mest syndast om mig eller nåt :-)

Makens lunch en annan dag...

Frugans...

Makens...

Frugans...

Men mumsig frukost åt hon!

Och jättegod getost med rödbetor till förrätt en kväll!

Kycklingburgare till åksjuk fru - jisses är fortfarande snurrig...

Nämen hur gick detta till?

Ännu en hotellmiddag med fiskbulalr och kokta grönsaker. Potatisen fick stanna kvar på tallriken.

Yummie in my tummy

Mera fisk med grönsaker.

Dubbel efterrätts-maken!

Ännu en grönsakssoppa

Fisk i smördeg med du gissade rätt - kokta grönsaker!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…