Fortsätt till huvudinnehåll

Jag är viktig!

Torsdag idag vilket betyder öppen gruppträff på Itrim som är det som gäller under juli och halva augusti. Har missat två då jag varit i Skottland och kände att jag behövde en liten påminnelse. Även om stålplattan väntade... Mindre kul men that´s it jag har ju bestämt mig för att aldrig mera leva i förnekelse utan acceptera resultatet. Sköter jag kosten får jag ett godkänt kvitto - gör jag inte det så kan jag inte heller sura över resultatet. Punkt slut!

Inte så farligt ändå för mina rutiner är ju ruckade i och med semestern. Den 4 juli visade vågen hemma på 74,6 kilo och Itrim på 75,7. Idag visade hemma på 75,7 kilo och Itrim på bara ett hekto mer (men då klädde jag av mig allt jag kunde inkl stegräknare och skärp :-) ). Så det är jag väldigt nöjd med. På måndag börjar jag jobba igen och då kommer rutinerna tillbaka så visst semester är skönt men lika skönt är det att komma helt tillbaka på banan. Även om jag sköter mig nu (mer om det på söndag).

Idag var vi bara 5 stycken plus jag på träffen. Tror tom det var nästan dem samma på den förra och ingen från min egna måndagsgrupp. Coach Therese var som alltid lika pigg och glad. Likaså Alice i repan! Härligt tycker jag och det var skönt att vara tillbaka. Vet ni vad jag tog tom cykeln in till Lund... Börjar bli en vana även om det märks att min kropp inte är van vid att cykla och då menar jag inte bara rumpan. Skönt och jag funderar starkt på att cykla till jobb lite då och då. Blir ju ändå 50 min extra rörelse. Problemet är bara att jag blir så varm så när jag kommer fram pärlar sig svetten lite varstans... Kanske inte så fräscht till jobb :-(

Men åter till gruppträffen som handlade om motivation liksom sist. Viktigt ämne och som vanligt lär jag alltid mig något. De andra som kom är ju i början på sin Itrim-resan men nyttigt för mig att bli påmind om vecka 4 eller vecka 9... Och jag förstärktes i min tro att jag måste prioritera mig själv och behålla fokus på vad som är viktigt för mig. En röd tråd för mig tidigare är att jag vill hjälpa alla andra men hallå what about me? Jag är inte färdig eller i mål!

Inte så att inte andra är viktiga men lite grann "se till att syrgasmasken funkar för mig innan den gör det för alla andra" är det jag menar. Jag behöver inte peppa och stötta alla andra eller lägga energi på att andra ska lyckas. Den energi behöver jag lägga på mig själv för att må bra! Så andra får pyssla med det de pysslar med eller tror/tänka/göra vad de vill så sköter jag mitt. Ego - jojomensan men om jag ska lyckas nå mitt mål som är otroligt viktigt för mig, min hälsa och mitt fortsatta liv så... Men nu ska denna se till att komma i säng för den där skönhetssömnen är en viktig del!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…