Fortsätt till huvudinnehåll

Manchester över dagen

Frestelser, frestelser, frestelser så kan man sammanfatta gårdagen. Jo de finns hemma också men inte på samma sätt. Plus att när man är trött för man har gått upp före tuppen är det lite svårare med motståndet matklockan blir ju messed up. But I did it tack vara en jäkla fokus på veckan viktmål. Igår så var mitt mantra - något på 74 kilo, något på 74 kilo, något på 74 kilo, något på 74 kilo, något på 74 kilo...

Men det var inte lätt. Började direkt på Kastrup med alla nybakade wienerbröd och bullar som finns i varenda hörn eller snarare först ska man ju igenom tax free-butiken med allt godis... Värsta fällan ju! Hade packat ner ett kokt ägg och bars men blev sugen så det fick bli en kompromiss inom min kaloribudget. Det bidde ägget, en kopp te och en trekantsmacka med skinka/ost vid gaten - åhh mindful eating...

På planet så serverades det nybakat bullar men jag lyckades somna så jag slapp de flesta frestelserna. Till hotellet där mötena skulle hållas som naturligtvis serverade värsta frukostbuffe. Te, te, te sörplades som sjutton medan kollegan käkade croissanter plus att varje tekopp kom med en chokladtryffel - va fasiken liksom. Men som skrivet te, te, te funkade.

Nästa frestelser kom i form utav Jelly beans vid varje sittplats i mötesrummet - tack för den. Plus vid kaffestationen så måste det ju finnas kakor och choklad eller hur? Men jag snodde åt mig ett plommon och sista jordgubben som dekorerade kakfatet. Lunchen blev försenad så den kom inte förrän 13.30 svenska tid - hallå jag käkade frukost på flygplatsen 7.30. Men det gick ju och jag kunde sansa mig med mina val.

Det blev halva tallriken med torr ruccola, lite körsbärstomater och god fetaost. Fanns pastasallad också men den hade "jag inte råd med" plus jag får så ont i magen. Till detta serverades naturligtvis mackor... Tonfisk - blä, ost - god, skinka - hallå vart ju bara torrt bröd. Men jag blev mätt om än däst utav allt bröd. Efterrätt måste ju finnas i form utav värsta chokladkakan och den måste ju de andra mötesdeltagarna mumsa på hela eftermiddagen. Plus uppdatering utav kakfaten vid kaffemaskinen...

En utmattad bloggerska höllt ut och satte i sig plommonet och ett bar några timmar senare. Kvällsmat blev en kycklingmacka på 5 sekunder innan vi fick vidare till gaten. Stolt är jag trots allt bröd för kollegorna åt friterade klyftpotatis och värsta Cornwall pasties. Hinkade också en massa vatten och te under dagen så det blev många toabesök. Bra metod för att hålla sig sysselsatt med annat än att äta :-)

Puh glad jag är hemma igen till min laxsallad, omelett och vattenmelon. Annat jag är glad över är att jag fick ihopa mina steg igår med extra rundor överallt. Mina nya svarta finbyxor som jag köpte för typ en månad sedan börjar redan fladdra. Jag satt finfint i flygstolen och hann med rushen till gaten utan att få ont överallt eller bli flåsig och svettig. Och mest stolt är jag över mina val med maten - jag är bäst ingen protest!

Frukost: kopp te, trekantsmacka med skinka/ost och ett kokt ägg hemifrån

Jäkla tryffel...

Jomen visst kan jag äta men då blir det ingen mat resten av dagen...Flitigaste anhalten för alla besökare...

Jelly beans shot anyone?

Dagens möteslokal med noll syre.

Kaffestationen med småkakor

Sockerkaka, choklad och frukt som tur var

Mellis: 1 plommon plus ett bar som inte hamnade på bild. Jordgubben försvann 1 sekund efter denna bilden är tagen... 

Lite roligt att de skröt om sina Scandinavian ballroms...

Lunchen

Skippade brödet på skinksmörgåsen för det vart bara torrt. Åt skinkbiten och hämtade en lite ostmacka till

Mera kakor och choklad!

Kommentarer

 1. Vilken karaktär! Bra jobbat. Börjat om med LCHF igen efter ett uppehåll under graviditeten och början av amning. Har supersvårt att hålla mig till hälsosamma val. Speciellt när jag lagt bort fokus på vikt och utseende och satsar på hälsa. Det är svårt att inte ha några konkreta mål liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror man behöver mål för att lyckas men de behöver ju inte vara viktmål. Kan ju tex vara att klara av att äta grönsaker varje dag eller dricka mycket vatten eller att gå en viss sträcka på en viss tid. Lycka till Linnea!!!

   Radera
 2. Bra jobbat! Det krävs mycket av en att orka stå emot allt gott (som ibland inte ens är det) och särskilt om man är trött. Jag är imponerad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis det är just det att det är framför en och att man är trött. Men det gick denna gången - tack!

   Radera
 3. Vad kul att du befinner dig i England. Hoppas du verkligen inte föll för Jelly beansen, de är luriga. Varje Jellybean är nästan 10 kcal. Så i en liten kopp med kanske 10 Jellybeans så hade du fått i dig 100 kcal, som ett äpple. Vet att du inte räknar kalorier, men du vet nog mycket om det. Skrev en post om just Jellybeans för inte så länge sedan, du kan ta dig en titt om du känner för det. :) Tack för en fantastiskt bra blogg, ger mig så mycket inspiration.

  http://hannamilena.blogg.se/2013/june/jellybeans.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Hanna jag klarade mig och efter ditt inlägg så yikes jag hade lätt kunnat äta hela påsen ju :-( Ta väl hand om dig!!!

   Radera
 4. Jätteduktigt Tina. Man klarar det mesta, bara man ger sig "tusan" på det / Kram M.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack M - ja det gäller att ha en järnvilja! Kram!

   Radera
 5. Men gud vad mycket gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…