Fortsätt till huvudinnehåll

Mat är underbart gott!

Alltså något har verkligen hänt med mina smaklökar detta året eller kanske snarare inställning till mat. Och kanske de där 12 veckorna på nästan enbart matersättningar flippade om kopplingarna så min hjärna lärde sig att uppskatta the real thing :-) Plus att jag gjorde ett medvetet val - matlagning är min hobby punkt slut.

Numera tycker jag att varenda maträtt jag äter är det godaste jag ätit. Maken börjar bli lite trött på mig för efter varje tugga kommer det - åh detta är så gott, god mat detta, så gott, världens godaste... Men även han säger att mina matkonster är på en ny nivå och han uppskattar verkligen också min nya hobby :-)

Och till exempel igår när jag åt grillade kycklingrester för tredje dagen på raken med sallad, rödbetor och chipotlesås till lunch så ojade jag mig för mina kollegor att detta är så gott. Och jag menar det verkligen!!! Tidigare så uppskattade jag inte "rena smaker" eller nya smakkombinationer. Nej jag är en sådan person som alltid beställde samma maträtt som de senaste 20 år sedan.

Nu är jag nyfiken och vill lära mig mer! Visst jag har inte ändrats totalt men tidigare var jag extremt kräsen (fråga min mor) och nu kan jag väl klassificeras som lite kräsen. Dock smakade jag haggis glöm inte det!!! Och nu kastar mig in i nya maträtter för att testa om jag tycker om det vilket jag gör i 99,99% av fallen :-) Fast jag har också kommit fram till att jag måste varierar min mat så jag inte tröttnar och faller tillbaka i samma spår.

Till exempel nya grönsaker i salladen, kryddorna som står och häckar i skåpen används plötsligt eller nya såser gjorda på turkisk yoghurt där jag vågar slänga i lite allt möjligt med förvånat goda resultat. Eller att jag inte längre pillar bort saker som jag fått för mig att jag inte tycker om tex tomat. Okej jag har fortfarande lite svårt för att äta enbart tomat men nu är den med lite varstans.

En annan faktor som jag bloggat om tidigare är att om jag planerar min mat så får man in mycket på kalorikvoten. Oj kan jag äta så här mycket om jag väljer lax med sallad jämfört med korv med bröd... Dock känner jag mig inte så kvinnlig vad det gäller portionsstorlekar :-( Eftersom det inte är något småätande mellan målen utav diverse sockerbaserade produkter så är jag ju verkligen hungrig när det är dags. Portionerna är därefter och jag äter som en hel karl :-)

Ett annat scenario som min hobby har visat resultat är på vårt matkonto. Aldrig har vi spenderat så lite på mat som detta året samtidigt som vi ätit så gott och så nyttigt. För det första så numera kastas det nästan ingenting i soporna dvs Tina trodde att hon skulle laga eller äta diverse saker som sedan glömdes bort i kylskåpet till förmån för Burger King.

Nä nu slösas inget och uppfinningsrikedomen att hitta på nya varianter på kylskåpets, frysens och skafferiets innehåll är stor och faktiskt en spännande utmaning. I like it och gott blir det! Matinköpen planeras också på ett annat sätt och nä jag köper inte bara för att det står i hyllan. Nu så är tanken - vad kan jag laga, kommer vi äta det den närmaste tiden, vad har jag hemma? Vilket gör att många spontanköp inte sker alls.

En annan bidragande faktor är att vi äter mindre hämtmat eller ute på restaurang och jag har oftast lunch med. Då springer det inte i väg så mycket pengar. Sedan självklart äter vi ute för vi gillar att göra det. Fast nu för tiden väljer vi nog lite andra restauranger med bra matval för bloggerskan samt att det blir inte tre-rätters... Och vet ni vad mat är helt enkelt underbart gott!!!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…