Fortsätt till huvudinnehåll

Nojigt!

Jag sköter mig efter bästa förmåga ändå nojar jag... Över att jag inte kan sköta kosten optimalt såsom hemma och att jag frestas utav rostat bröd och pommes. Trots att jag inte ens äter utav kakorna, snacks och efterrätterna, dricker bara te och vatten samt ersätter två mål med bars. Att jag inte kan träna som hemma även om jag når över 10000 steg varje dag. Visst är det semester men jag vill inte gå upp för att sedan behöva kämpa mig ner igen hekto för hekto. Så som det alltid brukar vara.

Man unnar och unnar sig sedan får man börja om på rutan noll igen. Vill aldrig ha det så igen någonsin för det är inte värt det. Men en vacker dag hoppas jag ha ett mer avslappnat förhållande till det hela.  Dock är jag inte där än och nej jag kan inte känna i kroppen om det går åt fel håll. Har trots allt år av förnekelse i ryggsäcken och det ändrar man inte på över en natt. Fast nu kör jag på detta konceptet och gör mitt allra bästa.  Det är ju ändå 1000% bättre än i mitt tidigare liv :-)

Kommentarer

 1. Tänk om. Tänk att du unnar dig att ha en frisk och stark kropp. En kropp som slipper slåss med transfetter och näringsfattig mat - och en kropp som klarar de utmaningar du serverar för den! Pommes och vitt bröd är inte "att unna sig" egentligen - det är inte särskilt lyxigt. Färska grönsaker och fräscha tillbehör är lyxigt. Det ÄR 1000% bättre än tidigare, kom ihåg det!

  SvaraRadera
 2. Du är så duktig, och så otroligt medveten om allt. Rom byggdes inte på en dag.... Sluta att slå på dig själv hela tiden. / Kram M

  SvaraRadera
 3. Du är super duktig, då får inte döma dig så hårt. Detta fixar du och kommer inte hamna där du har varit. Den medvetenheten du har nu gör att du kommer se till att inte åka tillbaka på den gamla motorvägen. Nu kör du som du bestämt, var inte så hård mot dig själv. Ingen annan skulle du döma så hårt, var snäll mot dig och glömma inte berömma dig för varje dag och måltid som är enligt plan. Ser fram emot en date snart!!!
  KRAM
  Rebeca

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…