Fortsätt till huvudinnehåll

Stick with the program!

Min målvikt i början på året var 70 kilo den 1 september och det är cirka 6 veckor kvar. Därför har jag bestämt att utmana mig själv trots en sista semestervecka :-) Nu handlar det att sköta kosten och träningen optimalt. Att behålla fokus för det är till syende och sist det som gäller oavsett vad som händer på vägen.

Då menar jag bland annat den mentala biten att hantera känslor och inte äta dem, att inte falla för frestelser för stunden och att just stick with the program även om kroppen inte samarbetar dvs att den däringa stålplattan inte visar vad jag tycker den ska visa :-) Och egentligen är det strunt samma om jag når målet den 19 augusti, 1 september eller den 27 september. Det viktigaste är min fokus och att jag prioriterar mig själv och mitt mål.

Ett av ledorden jag har på min målbild är just - stick with the program. Vad jag menar med det? Jo just att inte hoppa på en massa quick fixes eller flippa för att vågen visar ett plus. Jag ska bara ha tålamod och göra det som jag ska så kommer resultatet förr eller senare. Ge kroppen och knoppen tid och inte hålla på att laborerar hit och dit. Lugn och fin med långsiktigt tänk och kortsiktiga mål!

Detta är planen:
  • Fylla i min mat på ShapeUp Club. Målsättningen är cirka 1400-1600 kcal per dag, planerade intag med de bästa råvarorna med fokus på protein till varje måltid, 1-2 måltider per dag består utav måltidsersättningar tex Itrims couscous tillsammans med ägg.
  • Invägningar hemma på fredagar tillsammans med maken och de dagar jag ska till Itrim
  • 10 000 steg/dag 5-7 dagar per vecka
  • Ombytt träning 5-7 dagar per vecka
  • Fylla i Itrim övningsboken och gå på gruppträffarna
  • Se till att hålla stressen nere och inte jaga upp mig i onödan plus sova ordentligt
Kommer att rapportera här i bloggen varje söndag hur veckan har gått. Mer motiverad än någonsin och jag ska lyckas!!! Hänger du med?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…