Fortsätt till huvudinnehåll

Grym spinning!

Det gäller ju att testa alla möjliga pass på Actic framtill den 10 september då presentkortet slutar gälla. By the way jag måste säga att Actic är nog den kedja jag känner till som är så oerhört generösa med att man får prova på. Bra där Actic! Så hittills i veckan har jag varit på: JustDance, ReShape och Puls. Dagens testa på vad spinning. Vart väl typ mitt tredje spinningpass detta året...

Jag var nyfiken på hur det skulle kännas med typ 25 kilo mindre på kroppen, en svanskota som samarbetar och sommarens cykling i benen. Värmde upp genom att cykla in till Lund så vart svettig redan innan :-) Stötte på Suzan redan i omklädningsrummet. Perfekt för då kunde hon lotsa mig till spinningsalen samt hjälpa mig med inställningarna som är en hel vetenskap. Till sist så blev det perfekt om än ovant eftersom jag inte är så spinningvan.

Tyvärr har jag ju inte spinningskor (än...) och jag har förstått att det är något helt annat att spinna då. Men jag måste säga att dagens spinningpass vart det bästa i mitt liv! Fick nästan lite spinning high (för det finns väl en sådan också eller?) och jag tänkte under tiden att fasiken nu fattar jag grejen - varför man fastnar för denna träningsformen. Så har jag inte känt tidigare utan mest kämpat mig igenom minut för minut för att se kalorierna ticka upp på pulsklockan...

Visserligen kunde jag inte stå i alla "backar" för fick sådan kramp i hålfötterna pga skorna men det vara inte för att jag inte orkade som tidigare. Bestämde mig en bit in att benen får inte stanna förrän passet är slut! Tidigare har jag alltid pausat lite här och där för att kroppen har gjort för ont :-( Jag tänkte och upprepade för mig själv - jag ska ge allt jag kan benen får inte stanna. Inte hålla på orken som jag ibland gör när jag är osäker för att jag inte vill krokna. Tom när man skulle spinna utav tusan dvs benen går som trumpinnar kunde jag hänga på! Tidigare har jag inte haft orken, krampat, inte vågat och det har gjort för ont i tex knäna.

Så dagens spinning var GRYM!!! Suzan var en grym instruktör! Hennes musikval vart grymma! Cykeln vart grym! Men grymmast vart your's truly :-) Jisses jag blev verkligen biten utav the spinning bug idag... Vilken skillnad mot sist i början på året. Lättare att trampa utan ont i kroppen även om fötterna protesterade lite. Låren tog inte emot utan jag kunde trampa fritt. Jag hade orken. Jag vågade ta i. Och jisses vilken benträning och svetten lackade - me love!!! 

Chansade inte utan tog med extra gelsadel :-)

Grymma Suzan - tack för all hjälp och pepp!!! 

Kramen till henne för mitt bästa spinningpass där inte kroppen ställde till det. På torsdag är det dags igen :-) 

 Spännebild... 

Denna pad thai var jag värd och tror mig inte en smula kvar typ 5 minuter senare... 

Plus lite lyxig lördagsshopping innan maken och jag cyklade hem. Nu myser jag med gott te i soffan väldigt nöjd med min insats! 

Kommentarer

 1. Skit vad härligt Tina! Så glad för din skull! Suz är grym spinninginstruktör. Jag gillar ju inte spinning egentligen men går mer än gärna på hennes pass då jag får en sådan kick av hennes pepp och musik. Bästa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Camilla och jag är glad för min skull att kroppen samarbetade!

   Radera
 2. härlig känsla när man hittar spinnings glädjen snart dax att hitta tillbaka till spinningsalen för min del också :) kram Cee

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag ska testa två spinningpass till denna veckan så får vi se om det håller i sig :-) Kram!

   Radera
 3. Vad har du för storlek? Jag har ett par spinningskor strl 39 du kan få låna på torsdag om du vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har 38 i vanliga träningsskor - funkar det då? Kul att vi ses på torsdag och tack för erbjudandet!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…