Fortsätt till huvudinnehåll

Helgen blir fylld utav träning!

Vips så går tiden och nu i helgen ska jag gå 2 utbildningar via Concept. Blev ju förkyld i våras när jag skulle gått men nu är det dags! På lördag blir det TRX för hela slanten och på söndagen Triggerpoint. Ser mest fram emot lördagen för söndagen kommer nog mest vara smärtsam :-) Ska också bli kul att träffa sköna Nina som jag lärde känna på Träningsinstruktörsutbildningen i höstas och på lördag blir det mysmiddag så vi hinner prata. Vad ska du göra i helgen?

Vad ska jag hitta på? Jo detta (taget från Concepts hemsida)

TRX Suspension Training

-Make your body your machine!
TRX Suspension Trainer är ett mycket effektivt sätt att träna hela kroppen. Du anpassar motståndet utefter din egen nivå och med din egna kroppsvikt. Med hjälp av handtagsförsedda remmar kan du träna hundratals olika övningar för så väl styrka, balans, rörlighet och kondition.

Info
Längd:
 1 dag
Målgrupp: Du som vill lära dig träna effektivt på egen hand eller du som jobbar med att göra tränings/rehabupplägg till andra.
Förkunskaper: Inga. Du bör ha viss träningsvana. 
Målsättning: Erhålla kunskap och färdighet för att använda TRX Suspension Trainer både på dig själv och andra oavsett fysisk nivå, samt förstå varför TRX är ett så unikt och kraftfullt träningsredskap.
Examinering:  För certifiering ska du kunna uppvisa korrekt hanterande av TRX Suspension Trainer med god teknik.Triggerpoint Therapy

Triggerpoint Therapy är en egenbehandlingsmetod med TP Massageball ™, TP Footballer ™ samt TP Quadballer ™.  Metoden kan användas av både terapeuter som motionärer, och är dessutom ett utmärkt PT-verktyg. Triggerpunkter är en mycket vanlig dysfunktion som kan leda till en rad symptom. Genom att lära dig hur du använder redskapet, kan du både optimera dina fysiska prestationer samt behandla många kroniska smärtor. Triggerpoint Therapy ger förbättringar i rörelse-biomekaniken, vilket är en vital del i prestation oavsett om det är i idrott eller det dagliga livets krav!

Info
Längd:
 1 dag
Målgrupp: Personliga Tränare, Fystränare, Sjukgymnaster, Naprapater, Kiropraktorer, Tränande inom alla idrotter och nivåer.
Förkunskaper: Grundläggande anatomi
Målsättning: Skapa en enkel förståelse för triggerpunkter och faschia, samt ge en systematiserad behandlingsmetod av klienten/patienten/dig själv. 
Examinering: Certifiering sker efter godkänt resultat på nätbaserat test.

Kommentarer

 1. Låter som att du kommer att få en riktigt bra helg. Vad kul utbildningarna låter :)

  Underbart att läsa om den resa som du har gjort! Riktigt grymt bra jobbat av dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag definitivt och jag ser fram emot det med skräckblandad förtjusning :-) Tack så mycket för ditt pepp!!!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…