Fortsätt till huvudinnehåll

Kalla mig mästerkocken!

Ikväll vart det alltså premiär är hemma för rulader. Kvittar hur mycket ni hade betalt mig för att göra detta för några år sedan. Det hade aldrig hänt. Om maken velat ha rulader så hade han fått hitta dem ute på lokal någonstans. Jag tycker inte om sådan mat punkt slut. Jag tycker ju bara om skräpmat och socker. Men de där smaklökarna har verkligen förvandlats!

Hade förberett allt igår så jag skulle vara in good shape. Käkade lite Lottas fröknäcke med ekologiskt Bregott som uppladdning och för att jag vart hungrig :-) Hallå Jensen det där med att du blir hungrig utav träning är till viss del bullshit. Jag blir "hungrig" utav att ha för lite att göra... Men nog om det och tillbaka till ruladerna.

Läsa receptet, röra i grytan, läsa igen, ställa timern, stå och vakta, tröttna på det och började förbereda morgondagens kettlebellspass, kolla igen, läsa och röra. Lite så kan dagens matlagning sammanfattas. Fick freestyla såsen för det stämde inte alls och jag hade i lite mer grönsaker i. Till serverade jag blomkålsmos istället för pressade potatis samt ekologisk lingonsylt (med den minsta mängden socker jag kunde hitta i affären - yikes vissa innehöll 55% socker...) och pressgurka.

Okej let the rulad-making begin!

Ser lovande ut... 

OMG så gott det blev!!! Fick massa beröm utav maken som vart nöjd med kocken :-) Och ja detta var första portionen...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…