Fortsätt till huvudinnehåll

Mera träningskläder

Efter kettlebellspasset i söndags så vart det instruktörsmöte på Studio S. Lite info och feedback. Plus att vi fick ett linne och överdragsbyxor med logga. Det här med storlekar alltså... Linnet är M och sitter tajt. Maken sa inte för tajt men jag är lite tveksam. Byxorna i L är som korvskinn runt låren - som vanligt :-( Hade jag dock tagit större storlek så hade de fladdrat ännu mer i midjan. Grr varför kan inte en M vara en M och en L vara en L i alla kläder???

Kommentarer

 1. För att - tja, även om storlekarna vore exakt likadana i alla märken så skulle modellerna ändå inte alltid passa alla. Men det ar besvärligt att vara konstruerad med starka lår, breda höfter, runda skinkor och smal midja. Den kroppsformen är helt enkelt inget som kläddesigners tar hänsyn till (utom - tadaaa! hos Röhnisch då...). Köper jag ett linne ska jag oftast ha storlek M eller S, är det en t-shirt eller en skjorta måste jag ha minst L och gärna XL för att den ska passa om axlarna men då blir den gigantisk lite längre ner och allt som oftast för kort ändå. Byxor och tights kan vara allt från M till XL eller inte alls möjliga beroende på modell. Allt som oftast får jag acceptera ett rejält glapp i midjan för att få plats med lår och rumpa. Så nej, det är inte lätt ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det håller jag med om att modellerna är olika. Mest att här var det sådan skillnad mot tex nike, röhnisch, armour etc som jag tycker jag ändå har hyfsat koll på storlekarna. Man får helt enkelt skräddarsy allt för bästa passform :-) Men ja jag tänkte utforska Röhnisch byxor mera nu för jag tror de kan passa mig också!

   Radera
 2. Kul att se dig härom dagen Tina! Hoppas hälen blir bättre snart, det ser verkligen inget vidare ut. :( Du , det där linnet är snålt tilltaget i storleken. Mitt i S sitter tajtare än jag önskar. Och byxorna är märkliga i modellen, stora i midjan och smala i benen. Det är mao inte alls dig det är fel på!!! :) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detsamma Nellie! Jodå den blir bättre och bättre :-) Tack för din kommentar för ibland blir man lite snurrig och tror att det bara är ens egen kropp som ställer till det. Tyckte precis som du att linnet vart tajt och byxorna stora i midjan men tajta i låren! Tack! Kram

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…