Fortsätt till huvudinnehåll

Ni vet den där hälen...

Imorse vart det dags att ta itu med den på riktigt och inte bara på hobby-nivå dvs bloggerskan surfar på nätet och kommer fram till vad som funkar. Klockan 8.30 klev jag in genom dörren på iKLINIK här i Lund. Lite sådär lagom svettig efter sista rushen på cykeln och något nervös inför domen. Men det ändrade sig snabbt ja alltså det sistnämnda.

Frida välkomnade mig och lyssnade på min historia om för många kilo, svanskotan, stående på jobb, skor, löpning inför Tjejmilen, träning, tendenserna att alltid vila på vänsterbenet plus vad jag försökt göra på egen hand (vila, skor, tejp m.m.). Efter det fick jag ta av mig skor och strumpor för att hon skulle undersöka mina fötter. Är det inte alltid då man blir lite extra kallsvettig och hoppas att man fortfarande luktar hallon?

Efter en session utav stå på båda benen, stå på höger och göra knäböj, samma sak på vänster, sitta på bristen så att fötterna kan klämmas och böjas på så vart det klart. Frida sa att jo det var en Plantar Fasciit dvs hälsporre. Plus att min häl har ju fått bära på många kilo under många år och då trycks hälkudden ut som en liten bonus:-( Förresten vet ni skillnaden mellan Plantar Fasciit och hälsporre? Den förstnämnda är konstaterad via diagnos medans hälsporre "får det bara kallas" om man gjort en röntgen. Se där då lärde vi oss något nytt idag :-)

Jag var jättenervös att hon ska säga lägg ner allt med träning och att det kommer aldrig sluta göra ont. Så skönt när jag ska fortsätta som jag gjort dvs undvik löpning och hopp men fortsätt med träningen utifrån mina förutsättningar. Hon kollade mina skor och de fick godkänt. Sedan fick jag lägga mig på mage på bristen och hon tejpade in vänsterhälen i värsta paketet. Det ska nu sitta på en vecka sedan ska jag gå några dagar utan för att känna efter.

Den 3 september är det dags för nästa besök och då blir det troligtvis stötvågsbehandling. Som sedan ska varvas med tejpning under ett antal veckor. Under tiden ska jag också göra en del övningar med foten för att få upp rörlighet. Och Frida menade på att till min kettlebellscertifiering i november så kommer jag vara i toppform. Jag hoppas verkligen på det för jag är så trött på att ha ont!!

Jag känner dock stort förtroende för Frida för hon var så lugn och ingav kompetens. Plus att hon gillade Michael (ja ni vet han väskan från Skottland...) :-) Så håll nu tummarna där ute och påminn mig gärna om att göra dagens övningar som är: vicka/krafsa på tårna a la typ plocka äpple och stretcha foten samt tårna. Detta ska göras flera gånger om dagen. Tror mig jag ska göra allt jag kan för att detta ska funka men en lite påminnelse då och då är ju aldrig fel...

The package - fasiken Jensen du har redan tufsat till tejpen...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…