Fortsätt till huvudinnehåll

Se det som ett företag!

Imorse slog jag världsrekord på vågen men mer om det på söndag i veckans status. Lite godsaker får man ju ha så ni återkommer :-) Så dagen har gått lekandet lätt med en sådan start. Dock blev det en hungrig eftermiddag och kväll. Dels kunde jag inte hinka te som jag brukar för jag var ute på språng. Och dels för att torsk is good for you men jag blir inte lika mätt på det. Lax mättar ju mycket mer men innehåller ju också en hel del mer fett och mindre protein. Plus igår blev det ett tufft kettlebellspass som känns både i kroppen och i magen :-)

Innan jag körde hem idag så deltog jag i sommarens sista öppna gruppträff på Itrim. Jag har deltagit på alla utom två då jag var i Skottland. Visst känns de ordinarie träffarna mer komfortabla utifrån att man känner de andra i gruppen lite mer. Men jag har haft väldigt stor nytta utav dessa träffarna under sommaren och som jag skrivit tidigare jag gör allt för att lyckas. Då ingår träffarna i framgångsreceptet. En räddning för mig nu under sommaren har varit att veta att jag vägs in regelbundet, jag träffar de som jobbar där och känner mig mer hemma på Itrim samt vid träffarna pratas det om motivation, träning och kost.

Plus de reflektionerna jag gör här och privat efter träffarna. Alltid lär man sig något nytt, får ett tips eller en tankeställare med hjälp utav diskussionerna och övningarna såsom "Dagens fråga" som jag använder varje dag nu för att hålla uppe motivationen. Dagens övningar var "Reflektion över sommaren". Efter jag fyllt i övningen så insåg jag en sak och det var - det går! Det går att undvika extra kilon under sommaren trots alla frestelser, det går att äta god och mumsig mat utan att kalorierna springer iväg bara man har lite koll, det går att sköta kosten utanför hemmets väggar, det går att hitta sitt egna facit, det går att hitta hem i sin egna trygghet att man fixar allt, det går...

Dagens coach Ida som precis börjat på Lunds center sa också något som fastnade hos mig. Hon sa: se viktminskningen/Itrim som ett projekt - ett företag som ska skötas. Jag tolkar det som att om jag skulle starta ett eget företag så hade jag ju gjort allt för att lyckas. Till exempel måste jag sälja in produkten/tjänsten till kunden, jag måste sköta alla papper och redovisning by the book, jag prioriterar och fokuserar på att lyckas m.m.

Det vill säga jag motiverar mig att min hälsa är prio 1 genom mål (kortsiktiga/långsiktiga tex dagens fråga och 70 kilo den 1 sep) och en plan att följa (stick with the program för min del), jag bokför resultat för att mäta hur det går tex redovisa träning, steg, mat eller vad det nu kan vara (tex Itrim övningsboken, Shapeup club, Funbeat), jag fokuserar på det som är viktigt för att lyckas (tex går på gruppträffarna och lyssnar på den mentala skivan då jag jobbar med min målbild). Jag gör helt enkelt allt för att "Företaget Tinas Hälsa AB" ska bli en framgångssaga forever ever!

Kommentarer

  1. Jag skulle definitivt köpa aktier i Tinas Hälsa AB! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha Nellie va bra då vet jag vem som kan investera :-) Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…