Fortsätt till huvudinnehåll

Tugga, tugga, tugga!

Hmm just nu är jag sugen på allt precis som käkarna vill bara tugga :-) Tog lite utav Lottas fröknäcke med bregott och ost som var del utav min planerade mellis lite senare idag. Men jag tror att idag är bara en sådan dag då jag är lite extra sugen. Så nu försöker jag sysselsätta mig här istället och skriva om mat samtidigt som jag hinkar te :-)

I fredags så vart min mamma, lillebror och mammas sambo här på middag. Och igår vart makens föräldrar här på middag. Inte alltid så lätt att samordna allas kalendrar så denna gången fick det bli så här. Men för att göra det så enkelt som möjligt var menyn densamma. Så i torsdagskväll lagade jag den "falska potatissalladen" och lakritspannacottan som skulle vara efterrätten. Valde den efterrätten då maken älskar lakrits men också för att det är en som inte frestar mig. Bra där liksom med två flugor i en smäll!

Till detta serverade jag en matig sallad, olika senapssorter och en mängd med olika korvar. Själv testade jag kycklingkorv från Borgeby vilt med hög kötthalt plus Viktväktarnas choritzokorv. Helt okej båda två men visst röstar mitt hjärta på korven med hög kötthalt men ibland så får kalorin styra mitt matval. Efter middag och pannacottan så bänkade vi oss i soffan för att kolla lite bilder från Skottland. Då serverades det fräsch melon och vindruvor tillsammans med hemmagjorda parmesanchips med dippa.

Recept på chipsen är: sätt ugnen på 200 grader, riv ost, dutta i små högar på bakplåtspappor i en braspanna. In i ugnen cirka 5 minuter till de har fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Lägg på hushållspapper för att få bort lite utav överflödigt fett. Recept på dippan är: 2 dl creme fraiche, 1 dl turkisk yoghurt och 3 tsk sambal oelek. Servera!

Zucchini på stekning till den krämiga salladen 

Parmesanchips på väg in i ugnen 

Massa korv! 

Min tallrik som sedan fick sällskap av ytterligare korv :-)

Gelatinblad i blöt, lakritspannacotta på sjudning och blivande hallonsås.

Voila! 

Soffemyset! 

Kommentarer

  1. Oj oj oj vad det ser gott ut! Måste genast testa. Tusen tack för all inspiration.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja gör det för det är väldigt gott :-)

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Poof drömjobbet is gone!

Igår blev hela mitt team inkallade till ett möte med chefen. Inget konstigt med det men några minuter senare vart det konstigt. Vårt team kommer att upplösas och arbetsuppgifterna flyttas till EMEA-teamet i Bryssel. Say whay??? Fattar ingenting just nu. Har gått från att ha häcken full och oroa mig över hur jag ska hinna med att leverera till alla deadlines till att nu ska jag lämna över mina arbetsuppgifter. Så nu ska tre av oss som är provanställda sluta, två konsulter får sluta på dagen och fyra som vart fast anställda ska få nya arbetsuppgifter. Vår sista arbetsdag blir den siste juni :-(

Känns väldigt märkligt och just nu känner jag mig mest tom, ledsen, deppig, nedstämd, orolig och nervös inför framtiden. Inte kunde jag väl tro att man startar ett team och satsar för fullt för att sedan stänga ner det cirka 6 månader senare. Trodde ju att jag skulle vara kvar på Securitas i åtminstone ett par år och inte som nu söka nytt jobb. Jättetråkigt eftersom jag lagt ner mycket tid och ut…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…