Fortsätt till huvudinnehåll

Blivit bankad...

Imorse vart det dags för andra besöket hos bästa Frida på iKLINIK. Stackaren höllt på att trilla av stolen när jag berättade om min allergiska reaktion mot tejpningen. Hon bara "men jag sa ju att du skulle ta av det om det kliade". Och jag "jomen jag trodde bara jag vart lite torr i huden och ville inte vara pjåskig. Ville ju liksom klara en vecka som tejpad - hur svårt kan det vara..."

Sen sa hon "ja här blir det inte mer tejp i alla fall utan jag ska se om rummet är ledig så jag kan banka dig". Say what tänkte bloggerskan under de få sekunderna hon vart borta. Räcker det inte med en hudlös fot utan nu ska jag bli bankad också? Rummet ledigt så in med alla attiraljer där - blir ju en del nu med cykelhjälm osv.

Lite försiktigt frågar jag vad hon nu ska göra och vad bankad betyder. Jo det är tydligen interna sjukgymnastslangen för stötvågsbehandling. Puh lät inte lika farligt men i nästa andetag så säger Frida att hon ber om ursäkt innan för vad hon ska göra. Alltså hallå varför skulle jag vara så jäkla duktig och redig och ta itu med den här hälen? Hade ju varit lugnast att bara fortsätta med en hälsporre istället för ha en hälsporre på en fot utan hud som dessutom ska bli bankad...

Upp på britsen liggandes på magen och med fötterna utanför. På med något geleartat på hälen och sedan tog hon mackapären som ser ut som en stor penna eller nåt. Tydligen något med trycklyft som trycker/hamrar en kula med varierat tryck mot det ställe man har ont. Ska främja läkningsprocessen och egentligen skulle jag ju få detta varje vecka plus tejpning för bästa effekt.

Not so much anymore men Frida har goda förhoppningar att gör jag bara mina stretchövningar och massage, ha bra skor på fötterna plus detta så kommer jag bli bra. Jag tyckte behandlingen var helt okej även det kändes. Förväntat scenario är att foten kommer vara lite avdomnad idag (yes på den men nästan lite skönt...) och att mot kvällen och imorgon kan det göra mer ont. Jaja det löser sig nog det med säger den numera positivt tänkande bloggerskan :-)

Nästa onsdag är det dags igen och här kan du läsa mer om stötvågsbehandling:
http://stotvagsbehandling.com/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…