Fortsätt till huvudinnehåll

Dagens "må bra"

Tacksam för/saker som fått mig att må bra och bli glad under dagen:
 • Mysfrukost imorse med tänt ljus och helt tyst. Ingen TV, ingen dator, ingen mobil, ingen tidning... Bara jag med min gröt, ägg och te. Andas och tänk happy thoughts :-)
 • Att Fridas bankande börjar ge resultat. Idag ökade hon på lite till i styrka men kändes inte lika jäkligt som förra gången snarare tvärtom. Tydligen ett tecken på att inflammationen går tillbaka sa hon. Tjoho!!!
 • Att det kanske finns en utvecklingschans för mig på nuvarande arbetsplats. Glad att jag vågade ta chansen även om jag håller förhoppningarna väldigt låga. Det vill säga hellre våga göra något åt saken än att bara sitta tyst för då har jag gjort vad jag kan i alla fall.
 • Plus jag har själv tänkt till vad jag verkligen vill pyssla med och jag älskar kommunikation, projektledning, process/verksamhets-arbete och digitalt. Bra då vet jag ju det :-)
 • Dagens jeansupplevelse - mina svarta jeans som jag säkert inte använt på 2 månader åkte på idag. Hallå de är ju riktigt bekväma och är som mjukisbyxor. De var de inte innan precis utan lite tajtiga... Och ändå står vikten stilla - interesting Jensen!
 • Maken som öppnat förrådsdörren till mig så jag kan bara cykla in i förrådet dvs behöver inte hoppa av cykeln, hitta nyckel, låsa upp etc. Det är väl ändå kärlek?
Vad har du gjort idag som fått dig att må bra eller bli glad? Något du är tacksam för?

Kommentarer

 1. Åh vad jag gillar dina må-bra-inlägg. Det ger mig själv eftertanke till vad som varit bra med MIN dag! Tack för att du delar med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sara jag gillar dem själv för det får mig att fokuserar på det positiva än att älta det negativa. Kul att höra att du uppskattar det!

   Radera
 2. Tänk vad mycket under en dag innehåller som gör att man mår bra. Jättebra sätt att skriva ner dem i bloggen, funderar på att göra samma upplägg i min blogg, gillar verkligen iden.
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur det händer ju massa bra saker under en dag!!! Kör på Eva!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…