Fortsätt till huvudinnehåll

Grillad rapsgris

Fick häromdagen mail från Smartson att jag blivit utvald att testa Svensk rapsgris från Scan och det tackar man ju inte nej till :-) Så jag skyndade mig att printa ut kupongen och begav mig till affären för att se om jag kunde hitta ett paket. Inga problem och eftersom kupongen berättigade mig till en 76 kronor rabatt så kostade 4 stora skivor karre mig 14 kronor. Det kallar jag prisvärt...

Och i helgen så blev det premiär i det Jenska hushållet för rapsgrisen. Jag la karren i en marinad på morgonen så den fick gosa runt lite i ett par timmar. Sedan tog maken över och grillade dem perfekta på grillen. Till köttet gjorde jag rotfrukter i ugnen med lite flingsalt och rosmaring, tzatziki gjorde på kvarg, gurka, vitlök, peppar, salt och lite gurkmeja (because it is good for you) samt en grekisk inspirerad sallad med ruccola, röd lök, majs, tomat och fetaost plus på med lite olivolja och balsamvinäger.

MUMS vad gott det blev! Maken (och jag också) var helt lyrisk över köttet. Väldigt mört, saftigt och gott. Han sa att det var något av det godaste kött han ätit - inte illa eller hur? Och jag kan inget annat att hålla med honom. Vi kommer definitivt köpa detta köttet igen och även testa andra produkter ur denna serien. Har du testat Svensk rapsgris? Om inte gör det!

Voila en styck kupong...

Paketet med det goda köttet!

Gosa, gosa, gosa!

Grillmästaren skötte sig utmärkt.

Slutresultatet och yikes vad gott det blev!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…