Fortsätt till huvudinnehåll

Grillad rapsgris

Fick häromdagen mail från Smartson att jag blivit utvald att testa Svensk rapsgris från Scan och det tackar man ju inte nej till :-) Så jag skyndade mig att printa ut kupongen och begav mig till affären för att se om jag kunde hitta ett paket. Inga problem och eftersom kupongen berättigade mig till en 76 kronor rabatt så kostade 4 stora skivor karre mig 14 kronor. Det kallar jag prisvärt...

Och i helgen så blev det premiär i det Jenska hushållet för rapsgrisen. Jag la karren i en marinad på morgonen så den fick gosa runt lite i ett par timmar. Sedan tog maken över och grillade dem perfekta på grillen. Till köttet gjorde jag rotfrukter i ugnen med lite flingsalt och rosmaring, tzatziki gjorde på kvarg, gurka, vitlök, peppar, salt och lite gurkmeja (because it is good for you) samt en grekisk inspirerad sallad med ruccola, röd lök, majs, tomat och fetaost plus på med lite olivolja och balsamvinäger.

MUMS vad gott det blev! Maken (och jag också) var helt lyrisk över köttet. Väldigt mört, saftigt och gott. Han sa att det var något av det godaste kött han ätit - inte illa eller hur? Och jag kan inget annat att hålla med honom. Vi kommer definitivt köpa detta köttet igen och även testa andra produkter ur denna serien. Har du testat Svensk rapsgris? Om inte gör det!

Voila en styck kupong...

Paketet med det goda köttet!

Gosa, gosa, gosa!

Grillmästaren skötte sig utmärkt.

Slutresultatet och yikes vad gott det blev!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…