Fortsätt till huvudinnehåll

JÄVLA SUG!!!

Blir så trött på mig själv och min hjärna ibland! Denna veckan har brödmonstret härskat dvs sockermonstret. För exakt samma kick som hjärna får utav en godisbit får den utav bröd :-( Gårdagens fläskpannkakeorgie har ju inte hjälpt precis...

Varför kan jag inte bara vara en sådan människa som aldrig blir sugen på sött och snabba kolhydrater? Som bara älskar grönsaker. Igår bestämde jag ju mig för att det får vara nog på brödfrossan och imorgon ska jag minsann... Idag är jag så jäkla SUGEN PÅ ALLT!!! Sitter här och fantiserar om kardemummabullar från St Jakobs, chokladpraliner från Ahlgrens, godis från Candypeople och jag vet inte allt :-(

Det är som att ha en sockerdjävul på ena axeln och en grönsaksängel på andra. De viskar vart om varandra att: ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte, ät - nej ät inte...

Och lika bestämd som jag kan vara att jag inte ska äta och stå emot frestelser - lika bestämd kan jag vara att andra hållet :-( Sitter här och småplanerar en massa som att "hoppas vi går på lunch någonstans idag där det finns gott bröd", "maken är borta ikväll så jag kan ju äta massor utan att någon får reda på det", "kanske bäst att frossa idag och få det ur systemet liksom - har ju inte ätit de där bullarna eller smågodis i år så tar jag nya tag imorgon"...

Ja ni hör ju! Jag gör allt för att rättfärdiga suget för mig själv och att jag gör rätt oavsett val :-) Vet bara att denna veckan har varit tung rent motivationsmässigt vad det gäller maten. Som alltid när man startar ett nytt projekt eller hur? Första veckan är man jätteladdad sedan blir den laddningen snarare en urladdning :-) Plus målet är så långt borta och... Sedan sista två veckorna är man som skjuten ur en kanon för att nå målet :-)

Och jag vet att lika många hejarop på att jag inte ska falla ner i sockergropen lika många kommer säga gör det så jag frågar inte efter feedback. Jag vill bara skriva av mig här i min egna lilla värld. Känner också att det ska bli skönt i helgen utan allt för många måsten utan jag hinner bara komma i kapp med mig själv. Over and out from the sugar junkie :-)

Kommentarer

 1. vet hur det är. jävla sockermonster. bröd är min värsta fälla

  SvaraRadera
 2. Ät inte bröd.
  Det har du säkert hört en miljard gånger.
  Men du kommer alltid reagera på bröd, iallafall det ljusa brödet med smör på.
  Vissa kickar på frukt, andra på godis.
  Vissa rättfärdigar det med träning, andra mår bara dåligt och blir arga på sig själva för att de har "dålig karaktär".
  Jag har hjälpt både manliga och kvinnliga idrottare med samma problem,
  att de ätit för mycket och då av saker som ger en oro i kroppen, eller det du upplever som "sug".
  Det blir som en jobbig boll som bara växer sig större, man äter och känner en stress att träna för att man ätit och inte vill bli tung och prestera sämre.
  Det som är glädjande är att i princip samtliga har fått varaktiga resultat och ett helt annat förhållningssätt till just mat-sug-träning och kropp!
  Det går.
  Ge inte upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja är mycket medveten om det är ju tom utbildad kostrådgivare :-) Men ibland så är det inte så lätt att motstå fast jag är medveten. Jag jobbar vidare på det hela helt enkelt!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …