Fortsätt till huvudinnehåll

Mera matlagningstest

I helgen testades inte bara karre från Scan utav även matlagningsgrädde från Oatly. Perfekt test för mig som är laktosintolerant. Direkt när jag fick mailet från Smartson med instruktionerna så fastnade jag för ett recept förslag från Oatly även om jag naturligtvis fick välja vad jag skulle laga själv. Fast detta såg så enkelt ut och jag hade redan kyckling i frysen samt en burk med soltorkade tomater som skramlat runt i skafferilådan ett tag.

Så då var det ju bara att bege sig till affären och leta upp produkterna. Lite förvirrande först på Ica för de flyttat produkterna dvs de fanns inte i laktos/havre-hörnan. Men jag hittade dem till sist bland grädden. By the way var inne i samma affär idag och då hade de satt upp en lapp specifikt att de flyttat produkterna. Hehe fler än jag som letat :-)

I söndagskväll så hade jag förberett allt dvs tinat kyckling och handlat hem allt som behövdes enligt receptet. Väldigt lätt att laga och snabbt. Bara ett litet problem att koka ris är inte min starka sida. Är det något jag ogillar med matlagning är det just det. Vem fasiken har någonsin lyckats koka ris utifrån instruktionerna och då menar jag vattenmängden... Alltid för lite så allt torrkokar efter halva tiden är min erfarenhet. 

Därför brukar jag ösa på med vatten med resultatet att det kokar över all over the place. Och i söndags brände jag tom på högerhanden :-( Haha första tanke - shit jag måste kunna träna... Men det löste sig och jag kokade till ett helt kompani så jag kunde frysa in. Efter risäventyret kunde maken och jag sätta oss ner för att äta. Så mumsigt det blev!!! Och jag har lunchlådor i frysen plus ätit det både måndags och tisdags till lunch på jobb. Fortfarande lika gott med mör kyckling och fräsch sås med smak utav gräslök, tomaterna och en hit av sting från cayennen.

Så testa receptet och Oatly iMat för det kommer jag göra igen. Dock välj nu det fullfeta alternativet om du ska göra det. Ja jag vet att jag är tjatig med det men onödiga tillsatser från oftast socker i lightprodukter är bästa att undvika. Här hittar du receptet som jag kan varmt rekommendera: http://www.oatly.se/recept/huvudratter/ugnsstekt-kycklingfile-med-tomat-och-graslokssas. Fast jag bytte ut pastan till fullkornsris då pasta inte funkar för min mage och sockersug.

Kupong - alltid så prisvärt att handla då :-)

Receptet - mums!

Voila here we go!

Färdiga resultatet - så gott och det vattnas i munnen bara jag tänker på det :-)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …