Fortsätt till huvudinnehåll

Nej ingen matblogg men...

Måste bara berätta att jag igår testade mitt första recept ur kokboken från Itrim. Eller ska jag säga tog inspiration för det enda som blev rätt var laxen, salt och peppar :-) Det skulle nämligen vara färsk spenat i botten på formen men det hade jag inte. För jag hade läst att det gick bra med fryst också. Som den ekonomiska hushållerska jag är tänkte jag - men det har jag ju ett paket som måste ätas upp. Bra där! Bara ett litet problem det var stuvad spenat men det åkte ner i alla fall...

Och sen 50 gr chevre såg lite fjuttigt ut och jag vet att lämnar jag halva paketet kvar i kylen så kommer det bara ligga där. Så jag tjoffade på allt och in med det i ugnen. Det där 10 minuterna räckte inte för laxen så det vart nog 20 minuter. Luktade väldigt gott när det kom ut och jag var nyfiken på kombinationen. Har liksom aldrig ätit lax, spenat och chevre tillsammans. Men det blev riktigt gott och till blev det kylskåpsrensning. Ni hör va hur duktigt jag är på att sköta den där matlagningen nu för tiden :-)

På torsdag blir det nästa recept - Teriyakilaxen på samma sida. Tänkte jag tar en sida i taget :-) Jag vet också att nyckeln till min framgång både med sockersuget och omformningen utav kroppen ligger här. Det vill säga bra, god, hemmalagad mat. Så fort det blir för många utelunch då sätter det igång. För dels så ser jag allt bröd och dels också för då börjar jag spåna lite för väl mycket om vad jag ska äta och vips så är hjärnan inne på "fel spår". Som idag vet jag att dagen börjar med gröt och ägg till frukost, ett prottebar till mellis, kyckling till lunch, kvarg/keso/bär till mellis och lax med spenat ikväll efter träningen. Inga sidospår bara att köra!

Receptet kom härifrån

Lax på spenatbädd och längst ner torsdagens experiement!

Hmm men det doftade och smakade gott!

Voila man tager vad man haver...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…