Fortsätt till huvudinnehåll

Nej ingen matblogg men...

Måste bara berätta att jag igår testade mitt första recept ur kokboken från Itrim. Eller ska jag säga tog inspiration för det enda som blev rätt var laxen, salt och peppar :-) Det skulle nämligen vara färsk spenat i botten på formen men det hade jag inte. För jag hade läst att det gick bra med fryst också. Som den ekonomiska hushållerska jag är tänkte jag - men det har jag ju ett paket som måste ätas upp. Bra där! Bara ett litet problem det var stuvad spenat men det åkte ner i alla fall...

Och sen 50 gr chevre såg lite fjuttigt ut och jag vet att lämnar jag halva paketet kvar i kylen så kommer det bara ligga där. Så jag tjoffade på allt och in med det i ugnen. Det där 10 minuterna räckte inte för laxen så det vart nog 20 minuter. Luktade väldigt gott när det kom ut och jag var nyfiken på kombinationen. Har liksom aldrig ätit lax, spenat och chevre tillsammans. Men det blev riktigt gott och till blev det kylskåpsrensning. Ni hör va hur duktigt jag är på att sköta den där matlagningen nu för tiden :-)

På torsdag blir det nästa recept - Teriyakilaxen på samma sida. Tänkte jag tar en sida i taget :-) Jag vet också att nyckeln till min framgång både med sockersuget och omformningen utav kroppen ligger här. Det vill säga bra, god, hemmalagad mat. Så fort det blir för många utelunch då sätter det igång. För dels så ser jag allt bröd och dels också för då börjar jag spåna lite för väl mycket om vad jag ska äta och vips så är hjärnan inne på "fel spår". Som idag vet jag att dagen börjar med gröt och ägg till frukost, ett prottebar till mellis, kyckling till lunch, kvarg/keso/bär till mellis och lax med spenat ikväll efter träningen. Inga sidospår bara att köra!

Receptet kom härifrån

Lax på spenatbädd och längst ner torsdagens experiement!

Hmm men det doftade och smakade gott!

Voila man tager vad man haver...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …