Fortsätt till huvudinnehåll

Projekt: Tina i toppform

Hehe ni trodde väl inte bara för att det var den 1 september igår att idag ändrar bloggerskans helt inriktning och börjar blogga enbart efterrättsrecept och hur man snabbast kan gå upp i vikt :-) Nope hälsans liv is here to stay. Dock ska jag ge mig själv en veckans andrum för att ladda batterierna sedan är det dags för "Projekt: Tina i Toppform"...

Kommande vecka så fortsätter jag med att testa träning på Actic bl.a. crosscamp med denna tjejen om min fot tillåter, jag har gruppträff och coachsamtal på Itrim ikväll, jag fortsätter med mina steg och den mental träningen med skivan i öronen. Har också nästa besök med Frida på iKLINIK (ingen tejp!!!), Gymintro på Burlövsbadet , Bokklubben plus en massa annat roligt inplanerat. Så riktigt lös och ledig är jag inte men tänkte ge huvudet lite ledigt plus äta lite friare. Nej inte strunt men t.ex. ska maken och jag hit på fredag och då tänker jag fylla glykogenförrådet i musklerna so to speak.

Fast ni vet den där kettlebellscertifieringen som jag tjatat en del om här i bloggen. Nu är det dags att börja förbereda sig på allvar. För denna gången ska det ske! Jag känner mig laddad och redo men har en hel del som jag vill åstadkomma för att få en optimal upplevelse. Och jag har ju deadlinen klar liksom. Den 16-17 november i Motala it is. Därför är de kommande veckorna dedikerad till att förbereda mig själv på bästa sätt både till kropp och knopp.

Jag känner ju mig redan mycket bättre förberedd eftersom det är cirka 25 kilo mindre på kroppen. Det underlättar ju något enormt! Plus att jag känner att jag har inget att bevisa längre. Jag vet att jag platsar i träningsvärlden. Jag vet att jag är stark, envis och att jag kan hantera the bells. Dock är det vissa saker som jag vill bli bättre på och jag vill vara i bästa möjliga form den helgen i november. Därför är det en viss fokus den kommande tiden. Och för mig funkar det bästa med ett hyfsad kortsiktig projekt och mål.

So what is the plan kan man fråga sig? Först och främst blir prioriteringen lite annorlunda de kommande veckorna. Istället för att maniskt jaga kilo som jag gjort hittills i år så är nu fokus - kost och träning. Nä jag släpper inte mitt viktminskningsmål utan snarare tar en kort paus. Och nej jag vill inte att vågen visar plus heller. Men jag tror på att jag måste ha en fokus/ett mål i sikte annars blir det så splittrat och oftast motsägelsefullt. Tror liksom inte att jag kan förvänta mig ett drastiskt viktras när jag samtidigt ska träna tung styrka. But who knows dock för mig mentalt gäller nu styrka istället för vikt om ni hänger med mig i min förklaring :-)

Så följande är det som gäller:
  • Fortsätta sköta kosten (mellan 1500-1700 kcal/dag, vissa dagar lite mer om kroppen kräver det men verkligen lyssna så det inte är knoppen...) och använda Shapeup Club. Fokus få i mig tillräckligt med protein! Under denna tiden är min prio 1 att sköta kosten!!!
  • Leda 2 kettlebellspass/veckan (varav ett tränar jag tillsammans med deltagarna och det andra visar/coachar jag enbart). Allt för att få in vanan i att visa övningar och coacha andra att genomföra dem.
  • Träna ytterligare ett kettlebellspass i veckan med mina "riktiga bells" hemma. Dels måste jag kunna hantera dem eftersom de mindre som används på Studio S inte alls har samma feeling och det är the real stuff som jag ska kunna använda. Samt dels öva på de övningar som står i fokus på certifieringen.
  • Fortsätta med träningen tillsammans med PT-Katarina varje fredagmorgon. Fokus åter igen - rörlighet. Just rörlighet är otroligt viktigt i kettlebells och jag vill vara så bra jag bara kan till certifieringen. Vi startar upp nu på fredag den 6 sep.
  • Börja med Trigger point massagen när jag fått mitt kit jag beställt. Åter igen för att öka min rörlighet och att mjuka upp kroppen.
  • Målsättning är också fortsättningsvis 5-7 ombytta träningspass/vecka (där ingår kb-passen). Annan träning kommer i huvudsak bli: hemmagymmet, tabata i Lomma (åtminstone varje söndag i Utmaningen), styrketräning på lördag på Studio S, på Itrim och kanske lite spinning här och där :-)
  • Fortsätta rehaben utav vänsterhälen hos iKLINIK och hemma.
  • Plus fortsätta med cyklingen till och ifrån jobb men utan måsten.
  • Släpper inte Itrim utan 100% närvaro är målet på Itrim gruppträffarna, den mentala träningen fortsätter och målsättningen med 10000 steg 5-7 dagar/vecka.
  • Min målvikten är fortfarande 70 kilo och när den är uppnådd är det balans som gäller. Dock inte huvudsakliga målet dvs att de kommande 9 veckorna vill inte stirra mig blind på vågen och jaga varenda gram. Snarare stå stilla och ha koll på muskelmassan och fettprocenten. Men som sagt vem vet hur kroppen reagerar och 70 kilo är mitt mål i slutändan.
Jag startar måndagen den 9 september (måste det inte alltid vara en måndag...) och slutdatum är satt till den 10 november.* Exakt 9 veckor och om jag räknat rätt 63 dagar. Ger mig sedan sista veckan innan certifiering att vila mig i form. För mig betyder det ladda med extra mat, fortsätta med träningen men inget tungt och fokusera på rörlighet och massage. Vad säger ni - hänger ni med på "Projekt: Tina i toppform"?

*Uppdatering: Kommer köra 10 veckor dvs inklusive sista veckan innan certifieringen kommer räknas in i projektet. Därmed blir slutdatum den 17 nov.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…