Fortsätt till huvudinnehåll

Studenten...

Fick denna ring som en del utav ett smyckeset utav mina föräldrar när jag tog studenten för hundra år sedan. Något år sedan så satt den tajt och sen har jag inte kunnat använda ringen. Den har bara legat i mitt smyckeskrin och samlat damm. I lördags fick jag för mig att prova den. Jag letade nämligen efter en annan ring att "spänna fast" min förlovningsring och bröllopsring som jag kommer tappa snart om jag inte är väldigt försiktig :-(

Tänkte snabbt ja men den kanske kan funka. Tjoff på fingret och till min förvåning passade den tom lite för stor den med. What??? Stod där som en fågelholk innan polletten trillade ner. Ringen passar!!! Anledning att jag kanske i ert tycke förstorar det hela är att när min pappa gick bort så ville jag jättegärna ha på mig detta smyckeset. Anledning att jag fått dem utav honom och mamma plus att han älskade blått och jag ville hedra det.

Det var sista gången jag prövade ringen och då slängde jag argt och besviket ner den i skrinet igen. Har liksom inte ens velat prova den för jag ville inte bli besviken. Åtta år efter denna händelsen passar ringen och detta typ 23 år sedan studenten. Den känslan slår nästan allt och är värt allt slit! Nu ska den ringen sitta på min hand som en påminnelse utav min älskade pappa (och självklart mamsen!) och som en påminnelse utav min hälsoresa!!!

The ring! 
Plus den dagen denna inte, av någon anledning, passar då ska denna bloggerskan tänka sig noga för vad det beror på...

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…