Fortsätt till huvudinnehåll

Utmaningen har börjat!

För en tid sedan signade jag upp för en 10 veckors Utmaning på Lomma Kiropraktorklinik. Det är där jag har tränat på tabata-pass den senaste 1½ månaden. Jättekuliga för jag får upp flåset men kan anpassa övningarna så det funkar med min fot och svans. Också skönt för att det är någon annan som håller tiden och peppar medan jag bara ska utföra.

Om jag ska vara ärlig så är mitt huvudsakliga mål med detta äventyr att få in lite flåsträning varje söndag som i en del utav mitt kommande projekt. Läs mer om det i bloggen imorgon. Det vill säga detta blir mer en mindre del i något större för mig än att detta är the main thing. Dock alltid bra med att utvärdera sig själv och sin utveckling.

Så idag var det dags för första fystestet som sedan ska genomföras mitt i och vid slutet. Likaså en kroppsscanning som om jag förstått det korrekt är ungefär som vågen på Itrim dvs man mäter fett%, muskelmassa och så vidare. Denna ska jag göra nästa söndag. Åter till dagens test och om vi säger så här kanske inte optimal med ett bröllop med en väldans trevlig fest efteråt som uppladdning kvällen innan... 

Dock vart jag chaffis och tjoho vad kroppen var kolydratsladdad dvs tung som tusan och ögonlocken ska vi inte prata om... Vart inte heller laddad utan kände mest äsch jag skiter i detta. Ställde då frågan till mig själv - varför helt plötsligt så omotiverad? Kom på det i bilen dit. Jag vill inte tävla mot andra och vara sämst as usual eller skolscenariot bli sist vald. De hjärnspökena alltså!!!

Men jag bet ihop och gick in i Brottarklubben i Lomma där vi ska hålla till. Mitt livs andra besök i en brottarklubb faktiskt så jag kände mig som hemma - not! Mina partners in crime i detta äventyr är dels Anna min fd kollega som introducerade mig till Lomma-träningen och dels Carina som du hittar här. Puh då blev jag lite mer lättad. Carina och jag teamade upp för testet efter en kort uppvärmning.

Gick då bättre än jag trodde eftersom man liksom tävlade mot sig själv i en liten bubbla. Plus att jag skippade löpningen för det hade vänsterfoten inte pallat med. Annars är den faktiskt otroligt mycket bättre vad det gäller de allergiska utslagen men värken är ju kvar :-( Efter testet så körde vi ett kort pass utifrån det konceptet som ska köras. Detta ska tydligen vara att man kör 24 reps utav samma övning ett visst antal gånger. Vi får väl se hur detta slutar men det kan ju bara bli bättre eller hur?Mina resultat som ska bli bättre nästa gång hoppas jag :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dag 70 - Förlängt abonnemang på Mamma Fitness

Idag förlängde jag mitt abonnemang på PT Online och Mamma Fitness Sweden. Har tänkt på det ett tag och pratat igenom med maken. Jag trivs ju så himla bra med träningspassen som Olga planerar till mig, receptbanken är suverän, jag får bra feedback/pepp plus jag behöver ha koll på kostintaget samt vikten (på ett lagom sätt). Sen att jag inte har kunnat hålla tassarna ifrån socker är ju en annan sak - då kan man ju inte skylla på någon annan att resultaten uteblir. Jag signade upp för 6 månader så då blir det till mitten på januari ungefär. Speciellt bra när jag kommer börja nytt jobb i slutet på juli för då brukar man ju ha svårt att behålla rutiner etc.

Kost: Gröna vågen...
Träning: Cykelpendling och promenad
Mentalt: Lite seg men glad. Börja kännas att man behöver semester :-)

Kassar, matlagning och stålplattor!

Jag är nu inne på min fjärde vecka med Viktväktarna och jag är väldigt positivt överraskad. Självklart är den stora boosten att stålplattan visar på viktminskning. Hittills 3,6 kg ner och imorgon är det dags för nästa invägning. Följ mig på Instagram så får du ta del av resultatet :-) Men jag vågar liksom inte hoppas på något resultat eller ha några förväntningar. Känner dock hur kroppen förändras och blir mindre här och där. Hoppas bara jag har styrkan och motivationen att fortsätta om ett bakslag skulle komma.

Men jag har bestämt med mig själv att jag fortsätter denna vägen hela abonnemangstiden dvs till november oavsett. För det kommer gå upp och ner och detta kommer ta tid. Påminn mig om detta när jag surar över uteblivna resultat... Jag får även jobba mycket med hjärnspökena att jo det går att äta så mycket mat om du gör bra val och samtidigt gå ner i vikt. Men det är en tankevurpa för mig och något jag får påminna mig själv om flera gånger per dag.

Fast å andra sidan är ju det j…

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…