Fortsätt till huvudinnehåll

Utmaningen har börjat!

För en tid sedan signade jag upp för en 10 veckors Utmaning på Lomma Kiropraktorklinik. Det är där jag har tränat på tabata-pass den senaste 1½ månaden. Jättekuliga för jag får upp flåset men kan anpassa övningarna så det funkar med min fot och svans. Också skönt för att det är någon annan som håller tiden och peppar medan jag bara ska utföra.

Om jag ska vara ärlig så är mitt huvudsakliga mål med detta äventyr att få in lite flåsträning varje söndag som i en del utav mitt kommande projekt. Läs mer om det i bloggen imorgon. Det vill säga detta blir mer en mindre del i något större för mig än att detta är the main thing. Dock alltid bra med att utvärdera sig själv och sin utveckling.

Så idag var det dags för första fystestet som sedan ska genomföras mitt i och vid slutet. Likaså en kroppsscanning som om jag förstått det korrekt är ungefär som vågen på Itrim dvs man mäter fett%, muskelmassa och så vidare. Denna ska jag göra nästa söndag. Åter till dagens test och om vi säger så här kanske inte optimal med ett bröllop med en väldans trevlig fest efteråt som uppladdning kvällen innan... 

Dock vart jag chaffis och tjoho vad kroppen var kolydratsladdad dvs tung som tusan och ögonlocken ska vi inte prata om... Vart inte heller laddad utan kände mest äsch jag skiter i detta. Ställde då frågan till mig själv - varför helt plötsligt så omotiverad? Kom på det i bilen dit. Jag vill inte tävla mot andra och vara sämst as usual eller skolscenariot bli sist vald. De hjärnspökena alltså!!!

Men jag bet ihop och gick in i Brottarklubben i Lomma där vi ska hålla till. Mitt livs andra besök i en brottarklubb faktiskt så jag kände mig som hemma - not! Mina partners in crime i detta äventyr är dels Anna min fd kollega som introducerade mig till Lomma-träningen och dels Carina som du hittar här. Puh då blev jag lite mer lättad. Carina och jag teamade upp för testet efter en kort uppvärmning.

Gick då bättre än jag trodde eftersom man liksom tävlade mot sig själv i en liten bubbla. Plus att jag skippade löpningen för det hade vänsterfoten inte pallat med. Annars är den faktiskt otroligt mycket bättre vad det gäller de allergiska utslagen men värken är ju kvar :-( Efter testet så körde vi ett kort pass utifrån det konceptet som ska köras. Detta ska tydligen vara att man kör 24 reps utav samma övning ett visst antal gånger. Vi får väl se hur detta slutar men det kan ju bara bli bättre eller hur?Mina resultat som ska bli bättre nästa gång hoppas jag :-) 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …