Fortsätt till huvudinnehåll

Veckans tuffaste pass!

Alltså att köra ett tufft kettlebellspass är jobbigt. Att köra ett tabatapass i Lomma är jobbigt. Att cykla hemifrån jobb i motvind är jobbigt. Att köra tung styrka i gymmet är jobbigt. Men veckans absolut tuffaste pass är fredagsmorgon med PT-Katarina. Oftast utan så mycket svettdroppar men en massa kvidande, svordomar, profylaxandningar och teknik snurrande i huvudet.

Fast när jag går ut genom dörren på Fitness24Seven nyduschad och fräsch som en nyponros kl 8.30 då är det med ett brett leende och lätta steg. Perfekt start på "nästan-helg". Hela kroppen är mjuk och böjlig och denna bloggerskan lättad att passet är över :-) Plus idag längtade jag extra till jobb för jag förberett en smarrig frukost på rågbröd, ägg, kalkon och gräslök. Mums!

Dagens pass hade as usual rörlighet i fokus samt knäböjstenik. Precis som jag beställt fast jag alltid ångrar mig 5 minuter in i passet. Först crunches, bensparkar och knäböj i uppvärmning. Efter det massa stretch/rörlighet för rumpa, baksida lår, framsida lår, vader och höft. Yikes vad det är svårt och jag känner mig inte graciös precis.

Men jag gör det och jag ger mig aldrig även om det känns hopplöst. Fast jag hade inte gjort alla övningarna själv utan PT-Katarina det är ju helt klart. Trots att min kropp verkligen behöver det. Beklagade mig att jag är mest orörlig och att alla andra hon träna är säkert som små balettdansöser. Nähä fick jag tillbaka - du är den enda som vill träna rörlighet fast alla behöver det. Då kändes det genast lite bättre att vaden kändes som en fiolsträng som vart en halvmeter för kort :-)

Efter det blev det mycket teknikträning på knäböj med kettlebells. Detta ingår ju i min certifiering och är nog mitt största orosmoln (hehe förutom allt annat som står på schemat då...). Mitt förbaskade bäcken eller snarare många års felanvändande ställer till. Min svaga bål och orörlighet i höfter, rumpa, lår och vader samarbetar inte. Ja ni hör jag har lite att jobba på.

Så av med skorna, byxorna stoppas in i strumporna och tröjan bökas ner i byxorna. Nej absolut ingen fashion show utan snarare inga foto/videos nu inte för jag ser verkligen inte klok ut. Men allt för att PT-Katarina ska kunna se och korrigera och jag ska kunna se i spegeln. In med bäcknet dvs dra in svansen, spänn magen, borra ner hälarna i marken, tå/knä parallellt höftbrett, bak och ner med axlarna, in med armbågarna, upp med bröstet, titta snett nedåt, andas in - böj - andas ut, släpp inte magen och bäcken utan ner igen.

Hela min kropp men framför allt benen är helt slut efter dessa passen. Och huvudet snurrar som i Exorcisten utav alla info som ska bearbetas. Men jag är knappt svettig... Fast det är jag vid tanken utav vad jag nu lovat PT-Katarina :-( Nästa fredag är hon bortrest så ingen rörlighet. Yes tänkte denna direkt :-) Nähä typ 07.15 idag lovade jag att nästa vecka ska jag testa ett yogapass som kompensation. Attans jag måste bli mer alert! Så nu får ni hjälpa till där ute - var kan jag yoga nästa vecka???

Kommentarer

 1. Ska vi gå på yoga på Gerdahallen tillsammans? Antingen 7.45 eller 11.15. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh Nellie - just de tiderna passar inte riktigt för mig. Har du testat här: http://www.onehotspot.se/Home/SCHEDULE.html ?

   Radera
 2. Hej! Vad synd. Blev du helt avskräcka av Gerdahallen under prova-på-veckan? Jag känner inte till det stället med det ser väldigt "yogiskt" ut, alltså mer yogastudio och mindre gym. Det verkar spänannde. Jag ser fram emot att höra vad du tyckte om det. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå även om jag känner att det är för stort. Ja nu blev det ju inte så mycket av den där yogan då jag blev sjuk... Kram!

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Hur går jag vidare?

Funderat länge på hur jag ska ta mig närmre ett av mina mål för i år dvs det där med att komma i mina fina klänningar igen. Jag har ju kommit så otroligt långt sedan jag började på denna hälsoresan för snart 10 år sedan. Holy crap är det så länge sedan jag vägde in på över 125 pannor, inte tog mer än typ 200 steg per dag och åt skräpmat och socker varje dag!!! Jag är så stolt över hur jag förändrat mitt liv men det är ju en livslång uppgift. Och det känns som för varje år, månad, vecka och dag lär jag mig något om mig själv och hur min kropp samt knopp funkar. Plus att jag fortsätter bygga mitt facit för mig!

Körde ju tidigare i år Itrim Fokus för att komma igång med träning. Då det bestod av 3 inspirationsföreläsning och 9 PT Small Group tillfällen. Och träningen funkar ju strålande nu men fråga inte om armhävningarna och Ica-Klassikern bara... Nu är jag redo för nästa steg - att ta tag i maten. Eller snarare planeringen av min mat och portionsstorlekarna. Att äta lagom portioner, gö…

Nu är jag sur!

Ja min kropp is amazing men just nu är jag lite sur på den... Kämpar som en galning med att träna, jaga steg, sova bra, äta bra, undvika socker. dricka morgonshots med gurkmeja och jag vet inte allt. Nähä men då visar vågjäveln bara på massa plus och andra i hushållet (nämner inga namn men vi är ju bara två då det är han som jag delar säng med...) får minus trots pizza och ingen träning.

SUCK säger jag! Och nä kom inte med skit i vågen eller du som tränar så mycket borde kunna unna dig eller whatever. Nä det är bara denna kroppen som är helt fantastisk på att lägga på sig kilon och behålla dem. Jag är som en kackerlacka och kommer överleva alla den dag Armageddon comes to town. Och då kommer denna...


PS! Fast igår bröt jag ihop fullständigt och tryckte i mig en massa kakor. Jo för det hjälper ju fru Jensen det hjälper jättemycket. NOT! Idag back on track!

I will own the beach!

Igår när jag "bara skulle" till Synsam för att justera mina glasögon så jag faktiskt ser på höger öga också så råkade jag go a little crazy. Hade först en tanke att hitta en ny bikinitopp för oftast det som är lättast för mig att hitta än den där underbrallan. Och jag måste ha en topp med lite mellanrum mellan tuttarna dvs så lite tyg som möjligt för annars får jag bara värmeutslag som kliar något fruktansvärt. Nog om mina krämpor och kroppens egenheter och över till shoppingen...

Gick först in på Change som ligger precis bredvid Synsam. Har aldrig varit därinne tidigare för att haft känslan att det inte finns något som passar denna kroppen ändå. Men hittade något att prova och då var det som något flög i mig. Blev så jävla trött på min inställning att nä jag vill inte prova för det kommer aldrig passa. Eller jag ska köpa en riktigt fin bikini när jag nått min målvikt eller när jag gått ner x antal kilo eller nästa sommar minsann när jag är i min livs form ska jag köpa. Och …